Ea este prima cercetătoare care a identificat Coronavirusul. Povestea fascinantă a Junei Almeida.

Ea este prima cercetătoare care a identificat Coronavirusul. Povestea fascinantă a Junei Almeida.
A fost recrutată în 1964 pentru a lucra la St Thomas’s Hospital Medical School din Londra
Citeste mai mult despre: June Almeida, coronavirus, COVID-19,
Autor: Mihai Burlacu
Data: 21 Aprilie 2020
Dr. June Almeida a descoperit primul coronavirus uman în anul 1960, după ce a comparat particule asemenatoare în timp ce investiga hepatita de șoarece și bronșita infecțioasă a puiilor.

June Almeida și-a câștigat faima ca fiind primul virusolog din Marea Britanie care a descoperit primul coronavirus uman.

June Almeida s-a născut într-o familie modestă din Scoția în anul 1930, a fost fiica unui simplu șofer de autobuz, iar la vârsta de 16 ani nevoită renunțe la școală din cauza problemelor financiare din familie.

Virusul Covid-19 are la bază un coronavirus de tipul identificat de Dr. Almeida în 1964!

Deși situația precară nu i-a permis să meargă în continuare la studii, June a continuat să cerceteze singură. Potrivit scriitorului în domeniul medical George Winter, de la Institutul de Cancer din Ontario, dr. Almeida şi-a dezvoltat abilităţile deosebite cu un microscop electronic. Descoperirea a fost publicată în British Medical Journal în 1965, iar lucrarea nu a fost acceptată, fiind considerată „eronată”.

Cu toate acestea, el spune că lucrarea ei a fost respinsă „pentru că arbitrii au spus că imaginile pe care le-a produs sunt doar imagini eronate cu particule de virus gripal”.

Domnul Winter a declarat pentru Drivetime, la BBC Radio Scoţia, că talentele ei erau recunoscute în Marea Britanie şi a fost recrutată în 1964 pentru a lucra la St Thomas’s Hospital Medical School din Londra, acelaşi spital care l-a tratat pe premierul Boris Johnson când suferea de Covid-19.

 

 

 

 

 

 

FULLSCREEN
Ea este prima cercetătoare care a identificat Coronavirusul. Povestea fascinantă a Junei Almeida.
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO