Echipa „România, te iubesc!”, la Electric Castle. Jurnaliștii, față în față cu publicul emisiunii

Echipa România, te iubesc! , la Electric Castle. Jurnaliștii, față în față cu publicul emisiunii
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 24 Iulie 2023
Data actualizare: 24 Iulie 2023
Echipa ”România, te iubesc!” a fost prezentă la festivalul muzical Electric Castle 2023, organizat pe domeniul Banffy din Cluj. Paula Herlo, Cristian Leonte, Rareș Năstase, Cosmin Savu și Paul Angelescu au stat de vorbă cu publicul și au răspuns la întrebările din cadrul evenimentului EC Talks de la Electric Castle.

Festivalul de muzică „Electric Castle” se desfășoară anual pe domeniul Castelului Bánffy din satul Bonțida, începând cu anul 2013. În fiecare an, timp de 4-5 zile, aici sunt prezenți aproximativ 150.000 - 200.000 de participanți din toată Europa.

 Echipa ”România, te iubesc!” s-a întâlnit la festival cu o parte din fanii emisiunii: 

„Azi am avut un sentiment de siguranță în fața oamenilor veniți să ne vadă la EC Talks pentru că am înțeles, din nou, că puterea noastră vine din numărul mare de telespectatori care ne urmăresc. Ne-am conectat cu voi, oamenii care ne țineți spatele”, a spus Paula Herlo

”Cu fiecare reportaj pe care-l facem, noi, de fapt, vrem să schimbăm mentalități, să schimbăm niște proaste obiceiuri, să schimbăm niște lucruri, care poate la un moment dat sunt mici într-un loc, dar după aia vin în cascadă și ar trebui să schimbe lucruri mari. Mie îmi place să văd lucrurile acestea și meseria noastră ca un parteneriat între noi, jurnaliștii și voi, comunitatea. (...)

Eu asta am venit să fac aici, să aflu niște lucruri pentru oameni. Așa ar trebui, cred, să funcționeze lucrurile și la nivel micro. În zonele voastre, nu știu, dacă vedeți că e un jurnalist independent sau o publicație independentă, cumva încurajați-o, îmbrățișați-o, vedeți cine e acolo valoros. Alegeți-vă foarte bine sursele de informare, pentru că e clar că chestia asta a funcționat întotdeauna: imixtiunea politicului în presă, cu interese, mai ales la nivel local. Dar mie îmi place cum au evoluat lucrurile și cumva ne arată și gradul ăsta de sănătate al societății, faptul că oamenii au încredere în jurnalism independent și văd în oamenii ăștia care sunt cumva apolitici, rupți de interese și de alte interese financiare ... pentru că este foarte greu să faci presă independentă în țară, având în vedere că toată lumea se retrage și te dă la o parte. Și puterea-i la voi. Deci, puterea este în comunitate. Puterea vine din sânul comunității” - a spus Rareș Năstase la evenimentul ”EC Talks” din cadrul Electric Castle.Sursă foto: Facebook/ România te iubesc!, Rareș Năstase
Vezi și: 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!