Economie, caut strategie - un reportaj de Cosmin Savu la Romania, te iubesc!

Economie, caut strategie - un reportaj de Cosmin Savu la Romania, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Romania, te iubesc!, Cosmin Savu,
Data publicarii: 13 Aprilie 2018
Data actualizare: 13 Aprilie 2018
Duminica aceasta, de la ora 18:00, Romania, te iubesc! prezinta un reportaj despre traiectoria economiei din tara noastra la 100 de ani de la Marea Unire.

Cosmin Savu, corespondent special Stirile PRO TV, a calatorit prin tara si a vizitat locurile prospere de odinioara, ce zac acum abandonate. El face o analiza a evolutiei economice a Romaniei, ce s-a facut, unde se afla si, mai ales, ce isi propune pentru viitor.

Romania, la 100 de ani de cand a devenit stat modern, este un amestec paradoxal de saracie si mizerie, urme de industrie grea, reserve de hidrocarburi asa cum au putine tari din Europa, dar si tehnologie de ultima ora. Strategia este principalul punct care ii lipseste Romaniei, un proiect de tara asumat de mediul academic, politic, dar si antreprenorial.


Bunastarea romanilor vine greu, ultimii 28 de ani au fost marcati de lipsa de viziune, de piata haotica si capitalism feroce. Privatizari esuate, actori economici al caror singur scop a fost profitul imediat si o goana nebuna dupa averi - sunt doar cateva caracteristici ale economiei romanesti.

"Suntem tara strategiilor de sertar, sute de documente au fost facute in ultimii ani, dar sunt doar maculatura netranspusa in realitate. Ne lipseste un proiect coerent de tara. Cu totii ne dorim bunastare, dar cum ajungem sa o obtinem? Din pacate, esecul decidentilor politici isi spune cuvantul, anii de intarziere au marit decalajul cu Europa si in fiecare zi 9 romani aleg sa paraseasca tara. Acum, la 100 de ani de la Marea Unire e momentul pentru clasa politica, indiferent de spectrul acesteia,  pentru mediul academic si universitar, dar si pentru antreprenori sa propuna tinte clare, viziuni realiste care sa ne duca si din punct de vedere economic in secolul al XXI-lea. S-au risipit resursele minerale si energetice care au fost exploatate prost sau deloc. Ne-am batut joc de resursa umana si 4 milioane de romani contribuie la bunastarea altor state. Ajunge! E timpul pentru coeziune si profesionalism, trebuie sa le lasam copiilor nostri o viziune si o tarp prospera!”, a declarat Cosmin Savu.

Telespectatorii vor afla ce au avut de declarat autoritatile despre acest subiect, duminica, de la ora 18:00, la PRO TV.

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?Toate reportajele pot fi urmarite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies