Edward Snowden va aplica pentru cetățenie rusă. Cum și-a argumentat intenția fostul agent secret

Edward Snowden va aplica pentru cetățenie rusă. Cum și-a argumentat intenția fostul agent secret
Citeste mai mult despre: Edward Snowden, agent, Lindsay Mills, SUA,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 02 Noiembrie 2020
Data actualizare: 02 Noiembrie 2020
Avertizorul de integritate Edward Snowden a anunțat că va aplica pentru cetățenia rusă, dorind să o păstreze și pe cea americană.

După ce pe 22 octombrie, Edward Snowden a obţinut un permis de rezidenţă pe termen nelimitat în Rusia, acum cere cetățenia acestei țări. Despre motivul intenției, fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA a scris pe contul său de Twitter:

”După ani de zile în care am fost separați de părinții noștri, eu și soția mea nu ne dorim să fim despărțiți de fiul nostru. De aceea, în aceste vremuri de pandemie în care granițele sunt închise, vom aplica pentru dubla cetățenie”

Anunțul lui Snowden vine la câteva zile după ce acesta a confirmat că așteaptă un copil cu soția sa, Lindsay Mills.

”Lindsay și cu mine vom rămâne americani, ne vom crește fiul în spiritul valorilor Americii pe care o iubim - inclusiv libertatea de a-și exprima opinia. Și aștept cu nerăbdare ziua în să mă întorc în State, astfel încât întreaga familie să poată fi reunită ”, a scris el pe rețeaua de socializare. 

În 2013, Snowden a primit azil temporat din partea Rusiei, după ce a fugit din SUA. Fostul agent NSA a transmis presei mai multe documente secrete care demonstrau operațiuni de supravegherea a cetățenilor SUA și ai altor state. 

Sursă foto: Getty Images

Vezi și: Învățământul românesc - Probleme, soluții și deadline-uri - Trending Review cu Daragiu - episodul 43
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies