Efectul decretului anti-imigrație al lui Trump: Un actor din filmul Roma, respins de trei ori la viza pentru SUA

Efectul decretului anti-imigrație al lui Trump: Un actor din filmul Roma, respins de trei ori la viza pentru SUA
Autor: Dan Brumar
Data: 24 Ianuarie 2019
Un actor din filmul Roma, nominalizat la premiile Academiei Americane de Film, nu va putea participa la gala Oscar 2019 din cauză că i s-a interzis să intre pe teritoriul SUA.

Jorge Antonio Guerrero, actorul mexican care îl joacă pe Fermin în filmul Roma, a încercat de trei ori să intre în Statele Unite ale Americii. Lui Guerrero i s-a respins cererea pentru viză fără o explicație clară, iar mexicanul ar putea rata ceremonia din 24 februarie, unde fusese invitat în calitate de nominalizat la premiile Oscar.

Conform publicației mexicane Quien, actorul a prezentat Ambasadei SUA din Mexic o scrisoare din partea producătorilor peliculei Roma, în care se arată că acesta e invitat la ceremonia Globurilor de Aur și la gala premiilor Oscar. În ciuda acestui act oficial, reprezentanții ambasadei nu au răspuns pozitiv solicitării sale. 

FOTO: imdb.com

Jorge Antonio Guerrero a fost refuzat și la începutul anului 2018, când a cerut permisiunea de a intra pe teritoriul Statelor Unite, dar și la sfârșitul anului trecut, pentru a ajunge la lansarea filmului în care joacă. De fiecare dată răspunsul a fost negativ. 

Citește și: Povestea impresionantă a profesoarei din Mexic, nominalizată la Oscaruri pentru cea mai bună actriță

Nu este prima dată când personalități sau actori din alte țări sunt refuzați la graniță, iar acest lucru se întâmplă foarte des din 2017, anul în care Curtea Supremă a Statelor Unite a fost parțial de acord cu decretul anti-imigrație al președintelui Donald Trump. Conform documentului, SUA nu acceptă intrarea pe teritoriul său a cetățenilor proveniți din state precum Iran, Libia, Somalia, Siria, Sudan și Yemen. 

Pentru a fi acceptați, străinii „trebuie să facă dovada că au stabilit o relație de bună credință cu o persoană sau o entitate din SUA.”

Donald Trump și-a înăsprit discursul anti-imigrație în 2018, insistând că SUA au nevoie de un gard la granița cu Mexicul, pentru a se apăra de valul uriaș de imigranți din țara vecină.

FULLSCREEN
Efectul decretului anti-imigrație al lui Trump: Un actor din filmul Roma, respins de trei ori la viza pentru SUA
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO