El este cel care a inspirat crearea lui Shrek? Asemănarea este izbitoare, iar povestea adevăratului Shrek, uluitoare

El este cel care a inspirat crearea lui Shrek? Asemănarea este izbitoare, iar povestea adevăratului Shrek, uluitoare
Citeste mai mult despre: Maurice Tillet, inspiratie, Shrek,
Data publicarii: 23 Februarie 2021
Data actualizare: 02 Mai 2021
Potrivit huffpost.com, inspirația din viața reală pentru personajul animat Shrek ar putea fi un bărbat supranumit „Îngerul francez”.

Cunoscut în mod oficial ca Maurice Tillet, un francez de origine rusă, bărbatul s-a făcut remarcat în anii 1930 și 1940.

Născut în 1903, se spune că Tillet a fost numit „înger” de prietenii săi din copilărie din cauza părului său blond și a feței angelice. La vârsta de 17 ani, însă, medicii i-au diagnosticat pe Tillet cu acromegalie, tulburare hormonală care determină creșterea osoasă masivă, inclusiv la nivelul mâinilor, picioarelor și a feței.

 
Fotografiile lui Tillet în urma simptomelor de creștere indusă de acromegalie arată un bărbat care are o asemănare izbitoare cu Shrek, din filmul din 2001 cu același nume.

 

În timp ce Tillet visase să devină avocat, el a ajuns în marina franceză, înainte de a intra în cele din urmă în lumea luptei profesionale în 1937.
 
În ciuda asemănărilor fizice neobișnuite dintre Tillet și Shrek, DreamWorks - studioul care a lansat filmul - nu a abordat niciodată oficial zvonul de lungă durată conform căruia apariția lui Tillet a servit ca bază pentru personajul animat.


Tu ce crezi? Coincidență sau inspirație?


PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA :


FOTO: INSTAGRAM MAURICETILLET / HUFFPOST.COM / SHUTTERSTOCK

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies