Elena Udrea: "Nu se va intampla sa pierdem majoritatea parlamentara"

Elena Udrea:  Nu se va intampla sa pierdem majoritatea parlamentara
Data: 29 Mai 2011
Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a fost invitata ultimei editii din acest sezon a emisiunii "Dupa 20 de ani", duminica, 29 mai. Una dintre temele importante ale discutiei dintre vicepresedintele PDL si moderatorul emisiunii, Cristian Leonte si jurnalistii Cristian Hostiuc (director editorial "Ziarul Financiar") si Claudiu Pandaru (redactor-sef Gandul.info) a fost posibila remaniere guvernamentala.

"Premierul ar putea sa faca peste vara o analiza a performantelor echipei guvernamentale si sa decida daca e cazul sa inlocuiasca pe cineva. Iar in toamna sa anunte o eventuala remaniere. In acest moment nu se mai discuta despre schimbarea premierului Emil Boc", a declarat Elena Udrea. Odata cu obtinerea unei certitudini in ceea ce priveste depasirea recesiunii nu se mai pune problema de "a relansa optimismul societatii prin numirea unui premier tehnocrat", a mai adaugat vicepresedintele PDL.

Pana la realizarea unei analize a activitatii ministrilor si o posibila, dar nu obligatorie, remaniere guvernamentala, doar postul vacant de ministru al Muncii va fi luat in discutie de premier pentru gasirea unui titular. Analiza activitatii ministrilor este necesara, a mai spus Elena Udrea citindu-l pe presedintele Basescu, pentru ca exista posibilitatea ca unii dintre acestia sa nu fi "comunicat destul", dar sa-si fi dus cu succes treaba la bun sfirsit.

Vicepresedintele PDL a apreciat ca partidul sau este pe un "trend ascendent" si si-a exprimat increderea in succesul pe care-l va avea acesta la viitoarele alegeri. "E putin probabil ca in 2012 PDL sa nu intre la guvernare", a spus Elena Udrea care a adaugat ca partidul va putea forma guvernul dupa castigarea alegerilor. Acesta ar fi un rezultat corect, crede ministrul Turismului, pentru ca, dupa cum spune, "e normal sa beneficiem de rezultatul masurilor pe care le-am luat".

Vicepresedintele PDL a mai subliniat ca nici in acest moment PDL nu trebuie sa se teama nici pentru sustinerea coalitiei, asadar nici pentru pierdere majoritatii parlamentare.
Problemele de gestionare ale fondurilor europene, sesizate si de presedintele Basescu, au fost o alta tema abordata la "Dupa 20 de ani". Exista "licitatii directionate spre anumite firme, sau proiecte fraudate", a recunoscut Elena Udrea, care a subliniat ca sunt constate unele nereguli in gestionarea acestor fonduri la autoritatile locale.

Cat priveste planurile sale de viitor, vicepresedinte PDL a tinut sa fie foarte explicita referitor la ceea ce nu doreste: o functie de premier, de presedinte si in nici un caz sa candideze la primaria Bucurestiului. "Vom gasi un candidat potrivit, domnul Silviu Prigoana, Liviu Negoita, sau Sulfina Barbu", a spus Elena Udrea, care a adaugat ca se ia in calcul si varianta ca PDL sa sustina o personalitate care nu este afiliata partidului.

"Am intrat in politica pentru a face o cariera", a spus ministrul Turismului, care a recunoscut ca si-a dorit acest post pentru a trece de la "discursuri politice la gesturi politice".
Referitor la avantajele materiale ale acestei situatii, Elena Udrea a fost transanta: "Financiar imi era mai bine inainte de a veni in politica".
 
 
 

FULLSCREEN
Elena Udrea: "Nu se va intampla sa pierdem majoritatea parlamentara"
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO