Elizabeth Smart, șocată la aflarea veștii că unul dintre răpitorii ei va fi eliberat: „E de neînțeles”

Elizabeth Smart, șocată la aflarea veștii că unul dintre răpitorii ei va fi eliberat: bdquo;E de neînțeles
Autor: Dan Brumar
Data: 12 Septembrie 2018
Activista pentru drepturile copiilor Elizabeth Smart (30 de ani) s-a declarat șocată de anunțul Biroului de Eliberări Condiționate din Utah, potrivit căruia unul dintre răpitorii ei va fi eliberat pe 19 septembrie 2018. Elizabeth a fost răpită în iunie 2002 și ținută captivă vreme de nouă luni de un cuplu de pedofili.

La 16 ani de la cel mai întunecat episod din viața ei, americanca Elizabeth Smart retrăiește clipele de coșmar care i-au marcat copilăria. În iunie 2002 a fost răpită din casa părinților ei și ținută captivă vreme de nouă luni, într-un subsol situat la 18 km distanță de orașul de baștină, Salt Lake City. Când răpitorii ei au primit condamnări grele la închisoare, Elizabeth a simțit o ușurare. Însă, zilele trecute, Comisia de Eliberări Condiționate din Utah i-a dat vestea care i-a spulberat liniștea de până atunci: unul dintre răpitorii ei va fi eliberat condiționat la 19 septembrie.

E vorba de Wanda Eileen Barzee, partenera lui Brian David Mitchell, condamnată în 2010 la 15 ani de închisoare pentru complicitate la răpire și lipsire de libertate.

FOTO: Wanda Eileen Barzee, în timpul audierilor din instanță (stânga)


„Este de neînțeles cum cineva care nu a cooperat în ceea ce privește evaluările stării de sănătate mintală și care nu s-a prezentat la propriile audieri de eliberare condiționată poate fi lăsat liber în comunitatea noastră”, a declarat Elizabeth Smart, citată de CNN.

Wanda Eileen Barzee, azi în vârstă de 72 de ani, și soțul ei de atunci, Brian David Mitchell, au fost găsiți vinovați de răpirea, sechestrarea și molestarea lui Elizabeth, atunci în vârstă de doar 14 ani. Spre deosebire de Barzee, Brian Mitchell a primit două condamnări de detenție pe viață și nu poate apărea niciodată în fața comisiei de eliberare condiționată. 

Dosarul depus în instanță are câteva sute de pagini de mărturii cutremurătoare. Conform declarațiilor luate de la martori, acuzați și de la adolescenta răpită însăși, Mitchell a dus-o pe Elizabeth într-o pădure din apropierea casei ei și a încropit o ceremonie de nuntă. Imediat după ce a fost eliberată de polițiști, Elizabeth a declarat că a fost violată aproape în fiecare zi de Mitchell și supusă unei terori continue, care avea menirea de a o descuraja să evadeze.

Elizabeth a fost salvată pe 12 martie 2003, când a fost zărită rătăcind pe o stradă din orășelul Sandy, situat la doar 18 km de casa ei. Tragica poveste de viață a tinerei a fost subiectul unui film lansat în 2003 – The Elizabeth Smart Story. După trauma vieții ei, Elizabeth a decis să se implice activ în sprijinirea copiilor răpiți, devenind un ambasador al persoanelor dispărute. 

FULLSCREEN
Elizabeth Smart, șocată la aflarea veștii că unul dintre răpitorii ei va fi eliberat: „E de neînțeles”
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO