Elon Musk, amenințat de șeful agenției spațiale ruse. "Dacă mor în circumstanțe misterioase, mi-a părut bine să vă cunosc"

Elon Musk, amenințat de șeful agenției spațiale ruse. Dacă mor în circumstanțe misterioase, mi-a părut bine să vă cunosc
Data publicarii: 09 Mai 2022
Data actualizare: 09 Mai 2022
Elon Musk a fost amenințat de Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale ruse, după ce CEO-ul Tesla a oferit Ucrainei servicii de internet.

Musk, în vârstă de 50 de ani, folosește Starlink - o constelație de peste 2.000 sateliți construită de SpaceX pentru a oferi acces la internet către antene din întreaga lume.

Serviciul are o prezență mare în Ucraina, introdus cu intenția de a menține țara online pe fondul invaziei ruse în curs. Miliardarul a spus că „au rezistat tentativelor de hacking și bruiaj” din partea rușilor în aprilie.

Musk a transmis pe Twitter informații furnizate de Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, presei ruse duminică seară. Rogozin a postat el însuși declarația.

Rogozin, care s-a lăudat că Rusia ar putea distruge toate țările NATO în jumătate de oră, îl acuză pe Musk că oferă echipament Starlink.

Din mărturia șefului de stat major capturat al Brigăzii 36 Marine a Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Dmitri Kormyankov, rezultă că echipamentul Starlink Elon Musk a fost livrat militanților Batalionului Azov și pușcașilor marini ai Forțelor Armate ale Ucrainei la Mariupol cu elicoptere militare”, a scris Rogozin.

Elon Musk este astfel implicat în furnizarea forțelor fasciste din Ucraina cu comunicații militare. Și pentru asta va trebui să răspunzi, Elon”.

Elon Musk bineînțeles că a oferit un răspuns. „Cuvântul „nazist” nu înseamnă ceea ce pare să creadă el că înseamnă”, a scris Musk. Apoi a adăugat: „Dacă mor în circumstanțe misterioase, mi-a părut bine să  vă cunosc”. Mulți dintre urmăritorii lui Musk au răspuns, inclusiv propria sa mamă, Maye Musk. „Nu este amuzant”, a scris aceasta, alături de mai multe emoji-uri triste. 

Sursă foto: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!