Elon Musk, ironizat pentru o ”Arcă a lui Noe” futuristă, care să ducă animalele pe Marte

Elon Musk, ironizat pentru o Arcă a lui Noe futuristă, care să ducă animalele pe Marte
Citeste mai mult despre: Elon Musk, arca lui noe,
Data publicarii: 14 Decembrie 2021
Data actualizare: 14 Decembrie 2021
Planul lui Elon Musk de a duce o ”Arcă a lui Noe” futuristă pe Marte este ridiculizat de oamenii de știință, care spun că este incredibil de dificil de a fi dus la îndeplinire. 

Musk (50 de ani) a declarat pentru Time că are planuri mari pentru următoare fază a explorării spațiului, după ce rachetele SpaceX's Starship vor ateriza pe Marte în următorii cinci ani.

”Următorul lucru va fi să construim un oraș autonom pe Marte și să aducem animale și creaturi de pe Pământ aici”, spune el. 

”Un fel de Arcă a lui Noe futuristă. O să aducem mai mult de două animale din fiecare specie, totuși - ar fi un pic ciudat să fie doar două”.

Musk a spus în repetate rânduri că speră să ajute omenirea să colonizeze Marte, din moment ce resursele Pământului se împuținează, iar schimbările climatice se înrăutățesc.

Ideea lui este privită cu scepticism de oamenii de știință. Roger Weins, un cercetător din Los Alamos, a declarat pentru Daily Mail: ”Marte, cu atmosfera sa din dioxid de carbon, poate fi un loc bun pentru a crește plante dacă sunt ținute la căldură și udate, dar ar fi un loc teribil pentru a aduce animale, care au nevoie de oxigen pentru a respira”.

”Oamenii pot fi destul de inteligenți pentru a folosi măștile de oxigen, dar este un animal suficient de deștept pentru a-și ajusta masca dacă îi cade de pe figură? Am ajunge să avem de-a face cu foarte multe animale moarte. Hai să încercăm, pentru început, să facem niște grădini”.

Foto: Getty
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!