Este o bucătăreasă desăvârșită, dar nu poate gusta mâncărurile. Boala rară de care suferă o femeie din Marea Britanie

Este o bucătăreasă desăvârșită, dar nu poate gusta mâncărurile. Boala rară de care suferă o femeie din Marea Britanie
Citeste mai mult despre: povesti de viata, afectiuni, Marea Britanie,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 24 Aprilie 2021
Data actualizare: 24 Aprilie 2021
Loretta Harmes din Marea Britanie este bucătar, dar nu poate gusta nimic din ceea ce gătește. Femeia a fost diagnosticată cu o boală rară, care nu-i permite să mănânce nimic solid. 

Poți să fii bucătar fără să guști mâncarea? Pare un lucru ireal, dar pentru Loretta Harmes a devenit o realitate. Tânăra din Marea Britanie are o comunitate destul de mare pe rețelele de socializare, unde își expune toate rețetele. Ea le-a povestit urmăritorilor că au trecut deja 6 ani de când a mâncat ultima mâncare solidă.


Medicii i-au confirmat că suferă de sindromul Ehlers-Danlos (hEDS), o boală care afectează țesuturile conjunctive și se manifestă în moduri diferite. În cazul ei, a fost afectat stomacul, care este parțial paralizat și nu poate să-și îndeplinească funcțiile.

Până la stabilirea acestui diagnostic, Loretta se confrunta mereu cu dureri de stomac, după fiecare masă. Tânăra a suferit apoi de anorexie și ajunsese la o greutate de 25 de kilograme. Situația a devenit clară când s-a internat  la spitalul St Mark din Londra, unde testele au confirmat sindrom Ehlers-Danlos (hEDS). De atunci, a mâncat printr-un sistem de nutriție parenterală totală (TPN): timp de 18 ore pe zi trebuie să fie conectată la o pungă care livrează mâncarea direct în fluxul sanguin printr-un tub.

 

Boala rară de care suferă nu a împiedicat-o să renunțe la pasiunea ei- bucătăria. După ce a început să filmeze rețetele sale pe Instagram, dar și pe site-ul ei, femeia a primit oferte de colaborare de la diverse mărci, pentru a dezvolta rețete noi sau pentru stilizarea platourilor. 


Sursă foto: Instagram/ the.nil.by.mouth.foodie

   Vezi și: Neonatologul şi importanţa lui
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies