Este unul dintre cei mai curajosi copii. Cum reuseste acest baietel cu nevoie speciale sa cante la pian numai cu ajutorul ochilor

Este unul dintre cei mai curajosi copii. Cum reuseste acest baietel cu nevoie speciale sa cante la pian numai cu ajutorul ochilor
Citeste mai mult despre: copil, baietel, nevoi speciale, ochi,
Data publicarii: 19 Ianuarie 2015
Data actualizare: 19 Ianuarie 2015
Pentru oamenii cu dizabilitati, sa canti la pian este o provocare cu sanse mici de reusita, dar un dispozitiv realizat in Japonia pare sa le ofere o sansa reala sa cante la acest instrument.

"Eye Play the Piano" este dispozitivul care se foloseste cu ajutorul miscarii ochilor pentru a misca notele muzicale. O colaborare intre o universitatea din Japonia si o fabrica le va permite oamenilor cu nevoi speciale sa se bucure de viata.

Potrivit publicatiei "The Guardian", dispozitivul a avut lansarea in luna decembrie cand un copil cu nevoi speciale a tinut un concert de Craciun la fel ca cel al celorlalti copii de varsta lui care duc o viata normala.

Fabrica care s-a ocupat de asamblarea dispozitivului a lansat o campanie de donatii care sa le permita cumpararea unor astfel de dispozitive pentru mai multi copii de la Universitatea din Japonia care au astfel de probleme.

"Ideea de exprimare care vine numai din miscarea ochilor nu ajuta numai la folosirea pianului ci le poate dezvolta si celorlalti oameni care au o viata normala sa aiba mai multe posibilitati", a marturisit Yuka Kojima, seful executiv al fabricii.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies