Etapa a doua și a treia de vaccinare - când se vor demara și cum se vor defășura?

Etapa a doua și a treia de vaccinare - când se vor demara și cum se vor defășura?
Citeste mai mult despre: coronavirus, campanie vaccinare, vaccin,
Data publicarii: 06 Ianuarie 2021
Data actualizare: 06 Ianuarie 2021
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre perioadele în care se vor demara etapa a doua și etapa a treia de vaccinare.

Când se va demara etapa a doua de vaccinare și cum se va desfășura?

"Estimăm că poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie. Deci, practic, după data de 15 ianuarie, în acel moment vom începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment vorbim de 1.884 de centre medico-sociale şi sunt aproape 40.000 de persoane în aceste centre, iar vaccinarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. S-a început deja la nivelul fiecărui judeţ constituirea acestor echipe mobile, pentru a fi efectuate toate trainingurile necesare şi, de asemenea, diseminarea procedurilor medicale care trebuie respectate, în condiţiile în cere vorbim de vaccinarea personalului. (...) În ceea ce priveşte dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare - vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani şi persoane cu boli cronice", a menţionat dr. Valeriu Gheorghiţă. Când se va demara etapa a treia de vaccinare și cum se va pune în practică?

"În ceea ce priveşte etapa a treia de vaccinare, estimăm că la începutul lunii aprilie. Este un termen realist, pe care îl putem lua în calcul, însă trebuie să înţelegem că folosim acest termen de estimare pentru că momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influenţat de ritmul de livrare a dozelor de vaccin şi de capacitatea de vaccinare. În momentul de faţă, pentru etapa unu sunt prevăzute 376 de centre de vaccinare pentru lucrătorii din sistemul medical şi social. În 251 de centre astăzi se vaccinează", a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă susţinută la Palatul Victoria, preluată de Agerpres. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA MOMENTE SPECIALE DIN EMISIUNILE PREFERATE:

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!