Eurovision 2023 nu va fi organizat în Ucraina. Anunțul organizatorilor privind locul desfășurării concursului

Eurovision 2023 nu va fi organizat în Ucraina. Anunțul organizatorilor privind locul desfășurării concursului
Data publicarii: 17 Iunie 2022
Data actualizare: 17 Iunie 2022
Eurovisionul de anul viitor nu va fi organizat în Ucraina, deși a câștigat concursul din 2022. Viitoarea ediție a Eurovision nu se va desfășura la Kiev, au anunțat organizatorii.

Eurovision Song Contest 2023 nu va putea fi organizat în Ucraina, având în vedere războiul, a anunțat vineri Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU).

Eurovision 2022 a fost câștigat de Ucraina, cu piesa „Stefania” a trupei Kalush Orchestra, astfel că orașul Kiev ar fi urmat să organizeze următoarea ediție a concursului. Numeroși fani sperau că Ucraina va primi permisiunea să găzduiască acest eveniment plin de culoare, în special ca o dovadă de solidaritate europeană cu poporul ucrainean.

Concursul ar putea fi mutat în Marea Britanie

Organizatorii mai anunță că sunt în discuții cu BBC pentru organizarea Eurovision 2023 în Marea Britanie, clasată pe locul al doilea la concursul din acest an.

Locul doi în acest an a fost ocupat de Marea Britanie cu piesa „Space Man” a fost luat de Sam Ryder, în vârstă de 32 de ani, din Marea Britanie. Trupa câștigătoare, Kalush Orchestra, și-a vândut premiul Eurovision 2022 pentru aproape un milion de dolari.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!