EXCLUSIV Alex Bogdan, totul despre actorie, succes și filmul Haita de acțiune: Sunt adeptul profesionalismului casual

EXCLUSIV Alex Bogdan, totul despre actorie, succes și filmul Haita de acțiune: Sunt adeptul profesionalismului casual
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 07 Martie 2023
Data actualizare: 07 Martie 2023
Alex Bogdan este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori de la noi din țară, acesta interpretând adesea roluri importante în producțiile de comedie. De curând, acesta s-a alăturat unui nou proiect de cinema: filmul Haita de acțiune, unde joacă alături de Matei Dima, Antonia, Anca Dumitra și multe alte nume cunoscute din showbizul românesc.

Oamenii te cunosc pentru imitații, roluri în seriale de comedie sau pentru parodii... Cine este Alex Bogdan-actorul? Și ce își dorește el cel mai mult în carieră?

În mare parte Alex Bogdan actorul este și Alex Bogdan omul. Poate îmi asum riscuri mai mari atunci când joc, în viața de zi cu zi sunt mai cumințel. Sunt adeptul profesionalismului casual. Sunt mereu la timp când am treabă, cu textul învățat, gata să dau tot ce e mai bun din mine. Nu mi-e frică însă nici de greșeală, de încercări nereușite, fac parte din meniul oricărui actor își dorește să învețe, și probabil cel mai puternic mod prin care poți face asta, e să greșești. Îmi plac foarte mult provocările și urăsc când trebuie să joc același lucru. Mi se pare că e calea spre plafonare.

Cel mai recent rol al tău este cel din comedia Haita. De ce ai acceptat această provocare? Ce sau cine te-a convins să faci parte din distribuția acestui film?

Propunerea de a juca în Haita de acțiune a venit la pachet cu propunerea de a fi și acting couch pe set. Asta înseamnă că eram într-un fel preparator de actorie pe platou. Repetam cu actorii și găseam cele mai bune idei, după ce le stabileam cu regizorul Vali Dobrogeanu. Cred că asta m-a atras cel mai mult să fiu parte din Haita. Absolut că și rolul Seba din film era extrem de delicios și n-am mai jucat până acum niciun polițist corupt, așa că am acceptat imediat să joc un personaj negativ.

Cât au durat filmările? Și care a fost cea mai amuzantă fază sau cel mai amuzant moment din timpul filmărilor pentru Haita?

Filmările propriu zise au durat 25 de zile. La asta se adaugă încă 10 zile de repetiții de text și repetiții pentru cascadorii. A fost o perioadă extrem de intensă, cu multe provocări logistice. Totuși, n-am simțit niciodată sentimentul că suntem la treabă. Fiecare și-a făcut treaba ireproșabil și cele 25 de zile practic au trecut cum trece un weekend. A fost o situație super funny la un moment dat, trebuia să prind pe cineva cu cătușele, și după ce i le-am pus, ne-am dat seama că nu avem cheia potrivită. Cred că a durat cam 3 ore până cineva a reușit cu o agrafă să le desfacă. Noi ne-am distrat teribil, persoana cu cătușele, nu prea.

Cu care dintre partenerele de care ai avut parte până acum ai simțit că rezonezi cel mai mult? Și cu cine ți-ai dori să joci la un moment dat? (și de ce)

În film cele mai multe scene le am cu Anca Dinicu, cu care am fost și colegi la facultate. Eu eram la regie teatru, ea la actorie. La mine ea a jucat pentru prima data într-un examen de regie, și de atunci am căpătat un respect și-un drag nebun pentru Ancuța. Mi se pare că este o actriță extrem de puternică, care poate să joace absolut orice. În film a fost chiar o provocare să mă țin după ea, pentru că este absolut delicios rolul pe care îl face. Și sigur la un moment dat mi-ar plăcea să joc cu logodnica mea, Cătălina Mihai, care și ea este o actriță fabuloasă.

Cât de amuzant ești în viața de zi cu zi? Cum crezi că te percepe lumea, cei din jurul tău, dincolo de scenă?

Am zile în care nici măcar nu prea deschid gura. Sunt o persoană introvertită, orice ar crede lumea despre mine. Am mai îmbătrânit și cred că spiritul meu ludic s-a mai domolit. Pot fi extrem de amuzant pe scenă, pentru că acolo chiar contează. În viața normală, am renunțat de ceva vreme să mai fiu clovn și să fac lumea să râdă.

Ce te motivează să te ridici din pat în fiecare dimineață?

Cea mai puternică motivație pe care poate să o aibă un om: plata chiriei!

Simți că îți lipsește ceva în acest moment?

Îmi lipsește foarte mult un soi de echilibru în lume și stabilitate. Sunt foarte apăsat de toate tensiunile care există acum și de toată durerea. Mi-aș dori ca omenirea să se mai relaxeze puțin și să ne bucurăm împreună în pace și liniște de timpul pe care îl avem pe acest pământ.

Care este cea mai importantă lecție de viață învățată în ultimii 3 ani plini de evenimente care ne-au tulburat percepția despre lume și oameni?

Am învățat că e foarte ușor să te contaminezi și tu de rău, așa că sunt foarte atent să scot mereu ce e urât și impur în mine și să arunc înapoi în univers puțină lumină și energie pozitivă. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!