• PRO TV
  • EXCLUSIV! Dezvaluiri savuroase de la filmarile pentru “Formarea poporului roman si a limbii romane”

EXCLUSIV! Dezvaluiri savuroase de la filmarile pentru “Formarea poporului roman si a limbii romane”

EXCLUSIV! Dezvaluiri savuroase de la filmarile pentru “Formarea poporului roman si a limbii romane”

Cel de-al patrulea video exclusiv pentru online marca Serviciul Roman de comedie, “Formarea poporului roman si a limbii romane”, a starnit multe reactii, proteste si, a inregistrat la cateva zile de la lansare vizualizari impresionante. Cateva detalii picante de la filmari, in exclusivitate pentru site-ul www.protv.ro, ne-au fost dezvaluite de regizorul acestei noi productii SRC, Dragos Musat, care face parte din echipa lui Toni Grecu.

Dragos Musat, care-l interpreteaza de obicei pe Sorin Ovidiu Vantul la Serviciu Roman de Comedie, insa si multe alte personaje pitoresti a raspuns intrebarilor, a raspuns numeroaselor intrebari formulate de userii site-ului nostru, multi dintre ei revoltati, deoarece au considerat filmuletul o injurie la adresa formarii poporului roman si a limbii romane.

“Varza, viezure, brazda!”, la Arenele Romane

* Femeia daca a fost interpretata de Adriana Butoi, o actrita foarte faina, care s-a distrat la filmari si nu s-a plans, desi era foarte frig si hainele ei de femeie daca erau cam subtirele. A fost spontana la duble si a tras vreo 12 variante pentru raspunsul ei cu "Varza, viezure, brazda… Manz nu!", toate diferite si toate foarte distractive, nu am putut sa folosim din pacate decat una.

* "Incornoratul" Catullus a fost interpretat de Mihai Baranga care si el s-a distrat la filmari, si-a memorat foarte repede replicile in latina dupa care vorbea cu noi numai cu "facitus", "amicus" pana cand a inghetat de frig si a trebuit sa se imbrace cu dresuri de femeie, ca ii crapau picioarele de frig.

* "Nestapanitul" Priapus a fost interpretat de Nicolae Nastasia, care si-a jucat foarte bine rolul de agresor al Adrianei, a suit-o pe pereti de mai multe ori pentru veridicitate si a fost nevoit s-o care in spinare minute bune pe Adriana, pana am fixat cadrul.

* Toti si-au facut treaba foarte bine, si-au invatat rolurile in latina, chiar daca la inceput a fost mai dificil, dupa primele duble toata lumea s-a regasit si actorii vorbeau natural de parca asa ar urma sa vorbeasca pentru toata viata.

* A fost si o inspectie a unui grup de oameni care aveau treaba in locatie si s-au distrat vazand cum o "agreseaza" Nastasia pe Adriana, din fericire nu au sarit sa o salveze si am putut sa ne terminam treaba.

Macarale, cabluri si proiectoare, scoase la post-productie

* Eram pregatiti si pentru o filmare de seara cu torte, insa pe masura ce filmam eram din ce in ce mai multumiti de lumina exterioara, asa ca am decis sa ramanem numai pe varianta de "zi", desi aveam echipamentul pregatit si pentru seara. In plus, nu am vrut sa deranjam mai mult in locatie, proprietarii de la "Arenele Romane" au fost foarte foarte amabili cu noi si ne-au lasat sa filmam acesta mini-istorie a formarii limbii romane si, implicit, a galeriilor de fotbal din Romania!

* Am intervenit tehnic pe imagine pentru a sterge orice semne ale prezentului. Evident ca niciun cadru nu putea fi curat aproape din niciun unghi, asa ca am modificat in post-productie totul. Am indepartat cateva tone de macarale, lanturi, cateva zeci de proiectoare, cateva sute de metri de cablu, scaune, hidranti :)

“Injuram cu cuvintele lui Cicero, asta e o chestie care te pune pe ganduri”


* A fost foarte distractiv si mie mi-a ramas textul in cap, asa ca il stiu oricand pe de rost, l-am invatat tot cizelandu-l. Ma bucur ca am putut folosi pentru fiecare expresie discutabila de azi nu doar cuvintele din latina, ci direct versuri din Catullus, din epigramele lui Martial ori din scrierile lui Cicero.

* Fiecare cuvant din text este acoperit de un citat al unui mare poet sau orator roman - am fost atent la acest aspect pentru ca stiam ca vor iesi discutii. Ma bucur ca am lansat un capat de discutie despre istoria romanilor, iar romanii ar fi mult mai curajosi daca ar studia si ar afla de unde le vine limba - si cea culta si cea vulgara. Injuram cu cuvintele lui Cicero, asta e o chestie care te pune pe ganduri. Vezi altfel problema cand stii ca o mare parte din ceea ce ascundem a fost scris in versuri de poeti latini… E nevoie de o discutie mai mare pe acest subiect, ar trebui sa ne recuperam limba din bratele ipocriziei.

* O mentiune speciala pentru scenografa Mara Grig care s-a ocupat de costume si numai ea stie cum umbla cu castile de roman prin taxiuri care nu intelegeau la ce petrecere merge Mara! Si multumiri din nou "Arenelor Romane" care ne-au inteles mesajul - dorinta de a vorbi liber despre istoria romanilor - si ne-au permis sa filmam in locatie.
 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni