EXCLUSIV Florian Rus, totul despre inspirație, pasiune și succes: „Sunt dornic să fac muzică”

EXCLUSIV Florian Rus, totul despre inspirație, pasiune și succes: Sunt dornic să fac muzică
Citeste mai mult despre: Florian Rus, interviu excvlusiv,
Data publicarii: 06 Martie 2023
Data actualizare: 06 Martie 2023
Florian Rus, unul dintre cei mai cunoscuți compozitori și artiști din țară, ne-a oferit un interviu exclusiv despre pasiunea pentru muzică, succes, inspirație și perseverență. Arta lui s-a clasat în topul celor mai difuzate piese din România, fiind ascultate de milioane de fani!

Bună, Florian! Ne bucurăm că ne-ai acceptat invitația! Cum te simți în această perioadă?

„Mă simt complicat. Mă bucur foarte mult că a început anul cu muzică multă. Mă simt dornic să fac muzică. Sincer, mă simt dornic să stau în studio foarte mult și să fac cât mai multă muzică ca s-o țin așa tot anul”.

Când spui că faci muzică te referi inclusiv la cântat sau predominant la scris? 

„De o vreme bună încerc să împac aceste două paliere ale vieții mele muzicale, adică asta de artist și asta de compozitor, pentru că îmi plac amândouă foarte mult. O să încerc să fac „balet”, așa cum am făcut și până acum.

Îmi place foarte mult să cunosc oameni, muzica mea a făcut cunoștință cu o grămadă de oameni și n-aș vrea să renunț la treaba asta acum. De asta scriu cu o grămadă de lume și pentru o grămadă de lume, pentru că mă interesează să aud povești.”

Care este, din punctul tău de vedere, colaborarea care a avut cel mai mult succes până în momentul de față?

„Acum este evident că, pentru majoritatea oamenilor, „Străzile din București” a fost un boom. Nici măcar nu cred că am fost foarte pregătit și nici nu cred că mă așteptam neapărat la așa feedback. 

Clar colaborarea cu Mira a fost cea mai fructuoasă de până acuma și una dintre cele mai frumoase”

Acum că vorbim despre „Străzile din București”, cine sau ce te-a inspirat să compui versurile acelea?

„M-a inspirat un acordeon cântat de un prieten foarte bun. Îl cheamă Adi Grasu, eram într-un studio, era foarte târziu și, ca de obicei, când nu îți propui să scrii o piesă hit se întâmplă!

Am schițat atunci câteva versuri, dar nu erau așa cum sunt astăzi. Era ceva cu „Hai să mergem spre mare din București, dacă îți mai amintești”. 

Mă întorceam în timp când auzeam acordeonul ăla, iar într-o zi am decis să scriu piesa asta. Țin minte că inițial o scrisesem pentru alt artist”.

Cu ce artiști de la noi din țară ți-ai dori să colaborezi și de ce? Ai o persoană cu care vrei neapărat să cânți?

„Sunt artiști pe care-i apreciez în mod clar și cu care mi-ar plăcea să se întâmple natural. Nu o să forțez niciodată lucrurile. Îmi place mult Delia, mi se pare mega fresh, mega cool. 

Dacă se întâmplă, aș fi foarte mulțumit, iar dacă nu voi rămâne un fan tăcut.

Iar din artiștii internaționali cu Julia Michaels, Jp Saxe, Ed Sheeran. Sunt foarte mulți cu care aș intra în studio”.

Ai participa vreodată la un show televizat marca Pro TV precum Survivor, Sunt celebru, scoate-mă de aici, Ferma vedetelor? Sau poate în juriu la Românii au talent, cine știe.

„Bineînțeles că mai confortabil ar fi pentru mine să fiu într-un juriu, să stau și să îmi dau cu părerea, ceea ce oricum fac de acasă. Eu sunt în juriu la fiecare emisiune de-a voastră”.

Este vreo persoană care te-a influențat în mod direct în această direcție? 

„Bineînțeles, tata. Nu există niciun fel de dubiu. De la doi ani am văzut chitara în casă, cred că mai repede, dar nu mai țin minte. Am întâlnit diverși oameni care m-au susținut și de la care am învățat o grămadă de chestii. Marius Moga, de exemplu, este un om important din cariera mea. Am învățat foarte multe lucruri de la el, am stat nopțile cu el în studio și am lucrat cot la cot cu el.”

Îți mulțumim pentru răspunsuri și am vrea să le transmiți un mesaj celor de la PROTV

„Le mulțumesc celor care apreciază munca mea și îmi ascultă muzica. Este un privilegiu să ai oameni pe care nu îi cunoști, dar care să știe despre tine, despre existența ta și despre munca ta. Chiar sunt recunoscător și sper să fiu la nivelul la care se așteaptă ei să fiu și de acum încolo”
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!