EXCLUSIV: Soții Joubert, exploratori și ecologiști faimoși, povestesc cum e să trăiești ani de zile alături de...leoparzi

EXCLUSIV: Soții Joubert, exploratori și ecologiști faimoși, povestesc cum e să trăiești ani de zile alături de...leoparzi
Citeste mai mult despre: National Geographic, documentar, leoparzi,
Data publicarii: 05 Februarie 2021
Data actualizare: 05 Februarie 2021
Iubitorii de pisici știu că felinele pe care le îndrăgesc sunt animale extraordinare, misterioase, indepedente și totuși prieteni adevărați.

Cu toate acestea, puțini sunt cei care și-ar petrece sau chiar și-ar imagina cum ar fi să fie alături de... niște pisici mai mari! Unele care pot ajunge până la 80 de kilograme, stăpânesc porțiuni întregi de junglă, savană, deșert sau pădure tropicală și, dacă își arată colții mai serios...nu vrei să își arate colții!

Vorbim aici de leoparzi, în preajma cărora soții Dereck și Beverly Joubert, ecologiști și exploratori National Geographic, au petrecut ani de zile, de dimineața până seara. Nu degeaba cei doi soți au povestit, într-un interviu exclusiv acordat pentru PRO TV PLUS că “leoparzii sunt doar pisici mari care zâmbesc (…) Sunt foarte multe asemănări între pisici și leoparzi. Se asemănă prin modul în care devin creaturi cu care stabiliești o relație, îți oferă iubire. Cu toate acestea, nu devin legate de tine, au nevoie și de solitudine și de momente personale. Spre deosebire de câini, de exemplu, care au nevoie să aparțină cu totul. “


Documentarul unde Dereck și Beverly spun povestea unei mame leopard și a puiului ei - Leopardul cu ochii de jad, fascinează prin sensibilitate, acuratețe, peisaje care taie răsuflarea, dar și prin detalii despre viața marilor feline pe care nu le-ar bănui nimeni. Mai ales în condițiile în care acestea sunt considerate animale fioroase, de care e bine să te ferești. 

Cu toate acestea, chiar soții Joubert spun pentru PRO TV PLUS că: " e important ca oamenii să înțeleagă că leoparzii nu sunt aceste animale feroce de care toată lumea se teme. Acea ferocitate apare când ei trebuie să ucidă, doar atunci devin fioroși. Sau când își apără puiul. Dar acestea sunt situațiile și atât! În tot restul timpului, se plimbă prin savană și prin pădure foarte calmi, foarte curioși și dornici să investigheze. Dar sunt foarte blânzi pentru un animal de pradă. "

Documentarul Leopardul cu ochii de jad, difuzat pe 7 februarie, de la ora 19:00, pe National Geographic Wild, este narat de actorul Jeremy Irons (nominalizat la premiile Emmy și premiat cu Oscar) și dezvăluie primii trei ani din viața mamei Leopard Jade și a puiului Toto, pe măsură ce puiul învață abilitățile fundamentale de supraviețuire și face trecerea la maturitate. 

Cineaști de renume mondial, nu doar exploratori National Geographic și activiști în domeniul protecției și conservării felinelor sălbatice, Beverly și Dereck Joubert reușesc să abordeze documentarul dintr-o perspectivă uimitoare - filmată în 4K pur și cu vedere nocturnă termică.

Pentru că, așa cum spun chiar soții Joubert, "nu poți să te uiți în ochii unui leopard și să nu te îndrăgostești", așa că documentarul merită văzut. Interviul exclusiv acordat de Beverly și Dereck Joubert pentru PRO TV PLUS poate fi vizionat integral în video-ul de mai jos, iar "Leopadul cu ochii de jad" poate fi urmărit duminică, pe 7 februarie, la ora 19:00, pe National Geographic Wild.

În luna februarie, National Geographic Wild găzduiește un bloc de programe dedicat măreției și puterii felinelor mari. În plus, este evidențiată activitatea pe care National Geographic Society o realizează pentru a proteja felinele mari și habitatele lor prin Inițiativa Big Cat, cu Derek și Beverly Joubert.

Din acest bloc de programe fac parte următoarele documentare:

LEOPARDUL CU OCHIi DE JAD (7 februarie, de la ora 19:00)

•LEOPARD ȘI HIENĂ: ALIANȚĂ STRANIE (7 februarie de la ora 20:00)

•JURNALUL UNUI LEOPARD ADOLESCENT (7 februarie de la ora 21:00)

•MOȘTENIREA UNUI LEOPARD (7 februarie de la ora 22:00)

•CECIL: DESTINUL UNUI LEU (14 februarie de la ora 19:00)

•SERENGETI, REGINA VITEZEI (21 februarie de la ora 19:00)

•REGINA TIGRU DIN TARU (28 februarie de la ora 19:00)

FOTO: NATIONAL GEOGRAPHIC

FULLSCREEN
EXCLUSIV: Soții Joubert, exploratori și ecologiști faimoși, povestesc cum e să trăiești ani de zile alături de...leoparzi
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies