EXCLUSIV Subcarpați: „Credem că rupem cel mai bine scenele din România. Mulțumim pentru darul ăsta!”

EXCLUSIV Subcarpați:  bdquo;Credem că rupem cel mai bine scenele din România. Mulțumim pentru darul ăsta!
Citeste mai mult despre: subcarpati, UNTOLD, UNTOLD 2018,
Data: 06 August 2018
Subcarpați a dus și pe scena de la Untold 2018 esența trupei: un mix exploziv între muzica tradițională românească și beat-uri moderne, o combinație eclectică de folk melancolic, instrumente tradiționale, trip-hop frenetic, dubstep, hip-hop și dancehall. 

Băieții au stat de vorbă cu reporterul PRO TV, Liviu Stanciu, despre scena muzicală românească, despre supraviețuirea într-un context în care trupele sunt din ce în ce mai puține pentru că ego-urile sunt din ce în ce mai mari, dar și despre secretul succesului unui asemenea proiect, care implică și mult, mult noroc, în opinia băieților.

 „Nu, chiar nu avem niciun secret. Îi zice noroc. Am avut foarte mult noroc și, cu toate că apreciem și iubim foarte mult ce se întâmplă în muzica românească în momentul ăsta, de fapt... ăsta este motivul pentru care ne bucurăm, fiindcă, deși e loc pentru toată lumea sub soare, avem energie și timp și oamenii au energie și timp să ne asculte. Noi suntem o trupă 30+, ca să zic așa, dar credem că rupem scenele cel mai bine din România. Fără supărare, dar... mulțumim din suflet pentru darul ăsta!”, au spus băieții. 

Subcarpați au mai vorbit și despre continuitate acestui proiect muzical și despre cât de greu a fost pentru ei să se rafineze din punct de vedere muzical, dar mai ales uman.

„Trupa asta, brigada asta a filtrat mulți oameni de-a lungul timpului. De asta vedeți ceva calitativ acum. Pentru că, după 10 ani, e normal să rămână cine trebuie, cine are obraz, cine livrează, cine are ingredientele să rămână în circuit, până la urmă. [...] Subcarpați e trupa aia în care ne-am visat tot timpul. Premiul cel mai frumos, cel mai neașteptat pentru toată brigada e să inspirăm oamenii și să înțeleagă, de fapt, despre ce e vorba în brigada asta: muzică plus folclor românesc, care e atât, dar atât de frumos.”, au mai spus băieții. 

Subcarpați au mai vorbit și despre copilăria analog versus copilăria digitală a puștilor din ziua de azi, dar și despre ceea ce consideră ei a fi fost cea mai mare contribuție pe care au avut-o în peisajul muzical modern. 

 „La un moment dat erai copil, mai veneai în București, mai voiai să asculți o doină sau o voce frumoasă, un caval, dar sfârșeai mereu prin a asculta doar bălăcăreala aia dance, etno... Poate și noi o facem acum, dar mă gândesc că poate am adus oamenii mai aproape de original și asta e, de fapt câștigul nostru, cu adevărat. […] În viitor am vrea să facem de toate. De la scene pline pe stadioane, de la inspirat o întreagă generație să facă ceea ce visează, să facă ce își doresc, să aibă încredere în ei, să aibă încredere în folclor, să nu își uite rădăcinile...”, au concluzionat Subcarpați. 

Dacă și vouă vă plac băieții la fel de mult ca nouă, puteți da play interviului integral, pe care îl găsiți mai jos: VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO