Facebook a declarat război dezinformărilor din campaniile online anti-vaccinare

Facebook a declarat război dezinformărilor din campaniile online anti-vaccinare
Autor: Dan L. Brumar
Data: 08 Martie 2019
Administratorii Facebook au luat poziție față de campaniile de dezinformare care sunt distribuite pe rețelele lor de socializare.

În perioada care urmează vom vedea mai puțin conținut care proliferează informații false despre vaccinuri în feed-ul de știri de la Facebook. Reprezentanții gigantului din social media va lua poziție și față de știrile și campaniile plătite, prin Facebook și Instagram, care, spun ei, contribuie la dezinformarea utilizatorilor și la readucerea în actualitate a unor probleme de sănătate publică.

Totodată, rețeaua socială se va apleca mai mult asupra conținutului care distribuie informație corectă, relevantă și de specialitate în ceea ce privește vaccinurile și sănătatea publică, scrie abc7.com.

În România, reticența față de vaccinuri și beneficiile lor este în creștere. Conform celui mai recent studiu care tratează această problemă arată că doar 54,9% dintre respondenți sunt de părere că beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile, în timp ce 28,7% dintre cei chestionați consideră că vaccinarea este o problemă complicată şi trebuie evaluată de la caz la caz.

Iar când vine vorba de vaccinarea obligatorie, 62,7% dintre cei care au răspuns la întrebări sunt de acord cu ideea vaccinarii obligatorii în cazul copiilor, în timp ce 81,1% dintre cei chestionați sunt de părere că vaccinarea copiilor este necesară. Detalii AICI.

Campanii de dezinformare, referitoare la efectele negative ale vaccinurilor asupra sănătății populației au fost și sunt derulate și în România. Medicii consideră că părerile pseudo-științifice și informațiile provenite din surse neautorizate, neverificate, pot duce la reapariția ori răspândirea unor maladii grave.

În SUA, pojarul a fost declarat eradicat în anul 2000, datorită vaccinării intensive. O boală extrem de contagioasă, pojarul a reapărut peste Ocean din cauza informațiilor false propagate în mediul online, care au legat vaccinurile pentru pojar și rubeolă de autism.

Platforma onine Facebook a fost criticată pentru faptul că permite răspândirea acestor neadevăruri, motiv pentru care cei care conduc destinele rețelei au decis să ia măsuri. Deocamdată este neclar ce fel de conținut va fi îndepărtat, pentru ca Facebook să nu fie acuzată de încălcarea libertății de exprimare.  

FULLSCREEN
Facebook a declarat război dezinformărilor din campaniile online anti-vaccinare
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies