Facebook cumpara WhatsApp. Cea mai scumpa achizitie din istoria retelei de socializare

Facebook cumpara WhatsApp. Cea mai scumpa achizitie din istoria retelei de socializare
Citeste mai mult despre: WhatsApp, Facebook,
Data: 20 Februarie 2014
Facebook a anuntat ca va cumpara WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicatii de mesagerie instant, cu suma de 16 miliarde de dolari. Aceasta achizitie este cea mai importanta din istoria retelei de socializare, potrivit AFP.

Facebook va plati patru miliarde de dolari in numerar si restul de 12 milarde in actiuni. Pe langa suma totala platita de Facebook, fondatorii aplicatiei WhatsApp vor primi si actiuni in valoare de trei miliarde de dolari.

"WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimila", a afirmat Mark Zukerberg.

"WhatsApp a construit un serviciu de mesagerie mobila in timp real care detine o pozitie de lider si care creste foarte rapid", subliniaza Facebook intr-un comunicat. Grupul dezvaluie ca WhatsApp are peste 450 de milioane de utilizatori lunar, dintre care 70% sunt activi zilnic, si ca peste un milion de persoane isi deschid cont in fiecare zi.

Volumul de mesaje trimise se apropie de "volumul total al SMS-urilor operatorilor de telecomunicatii la nivel mondial", a dat asigurari el.

Investitorii par mai putin entuziasti la Bursa din New York, unde actiunile Facebook au scazut cu 4,50%, la 65 de dolari, in jurul orei 22.30 GMT (00.30, ora Romaniei), dupa anunt.

Fondatorii WhatsApp au dat asigurari ca aplicatia va ramane autonoma si va opera independent. Toti utilizatorii pot continua sa se bucure de utilizarea sa in continuare si sa il foloseasca indiferent unde s-ar afla in lume si indiferent ce smartphone detin. De asemenea, acestia au asigurat utilizatorii ca pot comunica in continuare fara sa fie intrerupti de reclame, lamurind cea mai mare presupunere a analistilor.

Ei au mai explicat faptul ca nu ar fi facut niciodata compromisul de a-si vinde aplicatia daca asta ar fi presupus modificarea principiilor si elementelor care au definit-o si care au atras atat de multi utilizatori.
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO