Familia Regala din Arabia Saudita a ordonat arestarea a peste 200 de printi acum 3 luni. Ce s-a intamplat cu ei

Familia Regala din Arabia Saudita a ordonat arestarea a peste 200 de printi acum 3 luni. Ce s-a intamplat cu ei
Data publicarii: 08 Martie 2018
Data actualizare: 08 Martie 2018
Caz socant tinut departe de ochii publicului.

Arabia Saudita este una dintre tarile cu un regim extrem de strict din zona araba. Libertatile oamenilor sunt extrem de reduse, totul reducandu-se la ce iti da voie religia sa faci sau sa nu faci, iar persoanele de rang inalt beneficiaza de foarte multe libertati.

Asa s-a intamplat si in cazul halucinant de acum 3 luni, cand familia regala a declansat o actiune impotriva coruptiei la nivel inalt in Arabia Saudita.

Peste 200 de printi, alaturi de persoane din pozitii importante in conducerea tarii dar si oameni de afaceri importanti au fost arestati. Insa cum puscaria era o rusine prea mare pentru ei, au decis sa ii inchida in cel mai luxos hotel din tara, in faimosul Ritz-Carlton din Riyad.

Acestia au fost inchisi in camere de lux din care s-au inlaturat orice obiect ce ii putea ajuta sa se sinucida, fiecare camera fiind pazita de un gardian. Detinutii de lux puteau vorbi cu familia la telefon si se puteau bucura de tot ce le oferea camera de hotel, insa doar atat.

Incet, incet, acestia au cedat si au facut intelegeri cu procurorii pentru a scapa de condamnari, renuntand la bani.

Atat de mari au fost confiscarile, incat familia regala a adaugat peste 100 de miliarde de dolari la bugetul tarii, si ancheta inca nu s-a terminat.

In jur de 50 de persoane sunt inca sub arest, insa acestia au fost transferati la o inchisoare adevarata, hotelul fiind redeschis publicului dupa 3 luni. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies