Fanii lui Michael Jackson i-au dat în judecată pe detractorii megastarului. Ce daune au cerut

Fanii lui Michael Jackson i-au dat în judecată pe detractorii megastarului. Ce daune au cerut
Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009. FOTO: Getty Images
Autor: Dan Brumar
Data: 04 Iulie 2019
Membrii a două fan-cluburi Michael Jackson din Europa au deschis un proces pe numele celor doi tineri care au întinat numele megastarului în documentarul Leaving Neverland. 

Reprezentanții MJ Street și On The Line, două fan-cluburi din Franța, au apărut în fața unui judecător pe 4 iulie. Fanii lui Michael Jackson i-au dat în judecată pe Wade Robson și James Safechuck, doi tineri care au susținut că megastarul i-a molestat în copilărie.

Cele două grupuri au explicat la tribunal că acuzațiile din documentarul Leaving Neverland sunt extrem de grave și acestea au generat un linșaj public la adresa megastarului.

Fanii lui Michael Jackson au deschis proces pe numele celor doi detractori ai artistului și au cerut daune morale de UN euro fiecare.

Citește și: Michael Jackson, 10 ani de la moarte. Aproape 40% dintre americani au o părere proastă despre megastar

Familia Jackson susține acțiunea fanilor

Într-un comunicat oficial, citat de Page Six, familia lui Michael Jackson a anunțat că susține demersul juridic al celor două grupuri de fani. 

„Moștenirea lui Michael susține eforturile domnului Ludot în numele lui Michael și al fanilor săi dragi din Franța și de pe întreg globul, astfel încât adevărul să iasă la lumină. Suntem încrezători că o victorie în Franța va alimenta, în curând, o mișcare în Statele Unite, pentru a obține modificarea legislației cu scopul de a proteja de defăimare persoanele decedate”, a spus John Branca, reprezentant al familiei megastarului, care se ocupă cu administrarea moștenirii lui Michael Jackson.

Citește și: FOTO Cum arăta dormitorul lui Michael Jackson în ziua morții sale

Conform acestuia, legislația din Marea Britanie și SUA nu protejează persoanele decedate de calomnii, spre deosebire de Franța, unde legea pedepsește actele de insultă și defăimare.

Fotografii: Getty Images

Vezi și: James Franco, implicat în procesul lui Amber Heard

FULLSCREEN
Fanii lui Michael Jackson i-au dat în judecată pe detractorii megastarului. Ce daune au cerut
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO