Felicity Huffman, din ”Neveste disperate”, arestată. Este implicată într-un imens scandal cu dare de mită

Felicity Huffman, din Neveste disperate , arestată. Este implicată într-un imens scandal cu dare de mită
Data publicarii: 13 Martie 2019
Data actualizare: 13 Martie 2019
Felicity Huffman a fost reținută, fiind implicată în ceea ce este considerat unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria universităților de prestigiu din SUA.

Felicity Huffman, actrița din ”Neveste disperate”, alături de alte actrițe, părinți bogați și profesori, este acuzată că a dat mită pentru ca fiicele sale să primească în avans răspunsurile la teste, pentru a-și asigura astfel un loc într-una dintre universitățile prestigioase din Statele Unite. 

Citește și: O mai știi pe Juanita, fiica Evei Longoria din Neveste disperate ? Cum arată acum, la 17 ani

Considerat unul dintre cele mai mari scandaluri de fraudă, schema presupunea două faze. Mai întâi, părinții plăteau o organizație de meditatori pentru a da examen în locul studenților ori pentru a le corecta răspunsurile. Apoi, organizația îi mituia pe profesorii responsabili cu recrutarea studenților pentru a le da acestora din urmă burse sportive, indiferent de abilitățile lor fizice, susțin procurorii, citați de CNN.

În total, 50 de persoane au fost acuzate în operațiunea  ”Varsity Blues". Printre cei arestați se numără 9 profesori de la școli de elită, un administrator de universitate și 33 de părinți catalogați drept ”înstăriți și privilegiați”. Printre aceștia se numără actori, directori de firmă, un designer de modă și un copreședinte la o firmă de avocatură internațională.

Părinții au plătit sume între 200.000 de dolari și 6,5 milioane de dolari pentru a-și vedea copiii la o universitate de top. Profesorii implicați aparțineau de universități precum Yale, Stanford, Wake Forest sau Georgetown.

Felicity Huffman, nominalizată la premiile Oscar, a fost arestată, conform FBI, iar cauțiunea stabilită de un judecător a fost de 250.000 de dolari. Celebră pentru rolul ei din serialul ”Neveste disperate”, Huffman este acuzată că a plătit unei fundații 15.000 de dolari pentru a o ajuta pe fiica sa să copieze la examenul final de evaluare. 

Foto: Getty
 

Vezi și: Mesajul transmis de vloggerițele Irina Deaconescu și Mădălina Cazacu pentru haterii lor
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies