Experiment inedit. Ea este femeia care a renuntat timp de un an de zile sa se mai priveasca in oglinda

Experiment inedit. Ea este femeia care a renuntat timp de un an de zile sa se mai priveasca in oglinda
Citeste mai mult despre: Kjerstin Gruys, experiment, oglinda,
Data publicarii: 21 Ianuarie 2015
Data actualizare: 21 Ianuarie 2015
Dupa ani de zile in care a avut tulburari alimentare si probleme cu stima de sine, din cauza ca nu-i placea ce vedea in oglinda, Kjerstin Gruys, o tanara din San Francisco, a decis sa faca un experiment inedit, pe propria piele.

Si-a promis sie insasi ca nu se va mai uita in oglinda timp de un an de zile, pentru a vedea in ce masura oglinda afecteaza imaginea de sine.

Incetul cu incetul, a invatat sa se machieze bazandu-se doar pe memorie, sa se spele pe dinti cu oglinda din baie acoperita de un prosop, sa evite sa-si admire reflectia in vitrinelor magazinelor si sa foloseasca oglinzile de la masina strict pentru condus, scrie abcnew.go.com. 

In anul in care a renuntat total la oglinda, Kjerstin s-a si casatorit. Tanara, studenta in acea perioada la Sociologie, a contat pe ajutorul prietenilor ca sa-si aleaga cea mai potrivita rochie de mireasa si, cand ziua cea mare a sosit, a pasit la altar fara sa stie exact cum arata. 

Experimentul a durat mai mult decat calculase initial - din martie 2010 pana in martie 2012. La un eveniment, inconjurata de familie si prieteni,  Kjerstin s-a uitat in sfarsit in oglinda. A fost multumita de ceea ce a vazut si acum spune ca a ajuns la un echilibru interior si ca nu mai este obsedata de felul cum arata. "Am vrut sa scap de oglinzi ca sa ma pot concentra pe celelalte lucruri din viata mea. In acest timp, mi-am dat seama ca avem de oferit mult mai multe lumii decat felul in care aratam. Mai important decat cum arati la exterior este cum esti in interior" sustine tanara americanca.

Mai multe detalii despre acest experiment puteti gasi pe blogul personal al lui Kjerstin - ayearwithoutmirrors.com

In prezent, Kjerstin Gruys a devenit doctor in stiintele sociale si a scris si o carte, "Mirror, Mirror off the wall", inspirata de experienta pe care a trait-o timp de doi ani de zile. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies