Femeile care urmeaza un tratament pentru apnee in somn devin mai bune la pat

11 Iulie 2018, 09:00

Femeile care urmeaza un tratament pentru apnee in somn devin mai bune la pat
Circa 1,5 milioane de romani sufera de sindromul de apnee in somn, sustin reprezentantii Societatii Romane de Pneumologie (SRP). Femeile care au dereglari de respiratie in timpul noptii au o sansa sa-si imbunatateasca si viata sexuala daca urmeaza un anumit tratament pentru apnee.

Cercetatorii americani de la Universitatea din Washington au demonstrat recent ca exista o legatura directa intre tratarea apneei de somn cu cresterea performantelor sexuale la femei. Studiul realizat de americani a relevat ca pacientele care poarta cel putin patru ore pe noapte o masca speciala care furnizeaza aer cu presiune pozitiva continua devin mai bune la pat.

Cele 182 de femei care au participat la studiu au declarat ca viata lor sexuala s-a imbunantit, ceea ce confirma asteptarile initiale ale cercetatorilor. In schimb, rezultatele nu au indicat vreo crestere a performantei sexuale la barbati, care sunt de doua ori mai afectati de sindromul apneei in somn decat femeile, scrie Daily Mail.

In Romania, dispozitive de acest gen, care pompeaza aer constant prin caile respiratorii pe timp de noapte, pot fi cumparate la preturi cuprinse intre 350 si 600 de lei. Fara indoiala, diagnosticul trebuie pus de un medic specialist ORL, cel mai in masura sa recomande utilizarea terapiei CPAP (continious positive airway pressure) ca metoda de  tratament. 

Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO