Fețele bucuriei. Cum s-au distrat William și Harry când prințesa Diana i-a dus într-un parc de distracții

Fețele bucuriei. Cum s-au distrat William și Harry când prințesa Diana i-a dus într-un parc de distracții
Autor: Dan Brumar
Data: 18 Septembrie 2018
Prințesa Diana a fost o mamă extraordinară, spun în cor William și Harry, care își amintesc cu drag de momentele unice petrecute împreună. Un astfel de eveniment magic s-a petrecut în 1993, în vacanța de Paște, când Lady Di i-a dus pe cei doi fii ai ei într-un parc de distracții, în care s-au jucat cu copiii de rând.

Prințesa Diana era conștientă că nu e sănătos pentru dezvoltarea copiiilor ei să-i țină închiși între zidurile palatului. Harry și William aveau tot dreptul să se bucure de copilărie, chiar dacă acest lucru ar fi însemnat să-i scoată din rutina Casei Regale și să-i amestece cu „vulgul”. Lady Di a urmărit în permanență ca fiii ei să capete experiență de viață, să înțeleagă cum se câștigă banii și statutul social, să afle că există și oameni săraci și fără șansă, nu doar o lume sobră, nobilă, în care se născuseră ei.

De aceea, William și Harry au urmat școli de stat și au fost înscriși în tabere școlare alături de copii din pături sociale diferite. Și fiindcă erau la început de viață, li s-a permis să guste din plăcerile simple ale vârstei lor, pe care le experimentează orice adolescent. Un exmplu grăitor este vacanța de Paște a anului 1993, când prințesa Diana i-a dus pe cei doi într-un parc de distracții comun, unde s-au putut juca asemenea copiilor care nu aveau sânge albastru.

William (11 ani) și Harry (9 ani) s-au distrat de minute în parc. FOTO: Getty Images

Pentru a-și duce planul la îndeplinire, le-a spus oamenilor care le asigurau protecția că dorea ca fiii ei să fie tratați ca toți copiii din parc. Astfel, Lady Di a stat la coadă la bilete, și-a așteptat rândul la roller coaster și la celelalte distracții din Thorpe Park, scrie Daily Mirror.

Conform reprezentanților parcului de distracții, prințesa Diana și-a adus copiii aici în fiecare vacanță de Paște între anii 1991-1993 și s-a declarat extrem de mulțumită de serviciile sale. „În timpul celor trei vizite, ei s-au dat împreună pe tobogane. Singurul pe care Diana l-a refuzat, se pare, a fost The Flying Fish”, se arată pe site-ul parcului de distracții.

FOTO: Getty Images


În timpul vacanței de Paște din 1993, o echipă de filmare a fost invitată să surprindă în imagini distracția familiei princiare. Micuții William și Harry au fost surprinși în ipostaze foarte frumoase, iar bucuria li se citea pe față. În urma acestei ședințe video a fost realizat și un film, care putea fi achiziționat de oricine pentru 20 de lire.

FULLSCREEN
Fețele bucuriei. Cum s-au distrat William și Harry când prințesa Diana i-a dus într-un parc de distracții
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO