Fiica de 6 ani a lui George Floyd a primit șansa vieții. „Știm că gestul nu poate lua locul tatălui ei”

Fiica de 6 ani a lui George Floyd a primit șansa vieții. Știm că gestul nu poate lua locul tatălui ei
George Floyd este comemorat pe fiecare stradă din SUA. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 11 Iunie 2020
Data actualizare: 12 Iunie 2020
Gianna, fiica de 6 ani a lui George Floyd, este înconjurată de atenția unei țări întregi. După moartea dramatică a tatălui ei, mulți americani s-au oferit să o ajute.

Gianna Floyd a primit o bursă integrală de studii la Texas Southern University din Houston. Cunoscută drept „universitatea studenților de culoare” din America, instituția i-a deschis larg porțile fetei de doar 6 ani. 

Știm că acest gest nu poate lua locul prezenței iubitoare a tatălui ei, dar sperăm că asta va contribui la ușurarea călătoriei sale prin viață”, a spus Albert H. Myres, președintele consiliului de conducere al universității.

Reprezentanții instituției de învățământ au alocat fonduri speciale pentru a crea această bursă, care e pusă la dispoziția fetei dacă aceasta va dori să urmeze o facultate din cadrul universității.

Anterior, Kanye West anunțase că a lansat un fond special de economii, care să acopere toate cheltuielile de școlarizare ale fetei, când aceasta va ajunge la vârsta necesară.

Gianna a rămas în grija mamei ei, Roxie Washington, care a cerut dreptate pentru partenerul ei de viață.

Vreau să i se facă dreptate pentru că el era bun... Şi aceasta este dovada că el a fost un om bun. Gianna nu mai are tată. El nu o va mai vedea crescând, terminând şcoala. Nu o va conduce niciodată spre altar. Dacă va fi vreo problemă în care să aibă nevoie de ajutor de la tatăl său, ea nu-l mai are”, a declarat femeia cu ochii în lacrimi, conform Reuters.

George Floyd a fost înmormântat, marți, la Houston, în prezența a mii de oameni. Bărbatul a murit la 25 mai, prin asfixiere, după ce un polițist din Minneapolis i s-a așezat cu genunchiul pe gât. Derek Chauvin este acum cercetat pentru omor de gradul 2.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!