"Fire and Ice", la PRO TV

Fire and Ice , la PRO TV
Citeste mai mult despre: Fire and Ice, film, Pro Tv,
Data: 30 Decembrie 2008
De mai bine de un an, Studiorile MediaPro de la Buftea au devenit gazdele unor personaje de poveste: la sfârşitul lui 2007 au trecut pe aici regele Augustin, regina Remini şi fiica lor, prinţesa Luisa, un cavaler, Gabriel, şi al său prieten, Sangimel, dar şi sângerosul rege Quilock împreună cu sfetnicul său, Pontiero.

La câteva luni după plecarea lor, au apărut dragonii – unul de foc şi altul de gheaţă – şi au pârjolit totul în calea lor. Evident, e doar o poveste care s-a transformat intr-un film, “Fire and Ice”, ce a fost difuzat pe PRO TV pe 2 ianuarie, la trei luni dupa premiera mondială de pe SCI FI Channel.

Scenariul are la baza câteva elemente de basm clasic: Carpia, un regat liniştit, este atacat de un dragon de foc, iar salvarea vine din partea fiicei regelui care-l conduce, Luisa, şi a unui cavaler renegat, Gabriel. Da, într-adevar, prinţesa noastra nu e deloc una clasica, iar felul in care actionează transformă povestea intr-una modernă, dupa cum observa şi regizorul, Pitof : “de această dată în centrul poveştii se afla o prinţesă, dar nu dintre acelea cu care eram obişnuiţi, care leşina şi aşteapta prinţul salvator, ci una activă, care lupta să-şi salveze regatul. Mai mult, Luisa pleacă în căutarea unui cavaler despre care ştie că ar putea să o ajute, devenind astfel prima prinţesă care vine în întâmpinarea viitorului ei soţ, atât la propriu cât şi la figurat.” 
 

Pentru o astfel de poveste se cerea o distribuţie pe măsură, astfel că rolul prinţesei Luisa i-a revenit lui Amy Acker, cunoscuta publicului din seriale precum „Alias” sau „Supernatural”, iar cel al lui Gabriel actorului Tom Wisdom, pe care l-am văzut recent in superproducţia „300”. Lor li s-au alăturat Arnold Vosloo („Mumia”, „Blood Diamond”), în rolul regelui Augustin (tatăl prinţesei), Oana Pellea, în rolul reginei Remini (mama Luisei), John Rhys Davies („Lord of the Rings”, „Victor, Victoria”) în rolul lui Sangimel, prietenul cel mai bun al lui Gabriel, Răzvan Vasilescu, în rolul maleficului consilier al regelui şi Loredana, în rolul Lilei, slujitoarea şi sfătuitoarea prinţesei. Distribuţia a fost completată de Ovidiu Niculescu, în rolul regelui Quilock, cel care vrea să subjuge Carpia cu ajutorul cavalerului sau Pontiero, interpretat de Cabral.
 
Dacă toate aceste personaje au fost cât se poate de reale, datorită actorilor, dragonii au o poveste specială, mai ales ca “Fire and Ice” este primul film pentru efectele vizuale au fost create în România, de catre MediaPro Magic, divizia de post-producţie a Studiourilor MediaPro. Echipa formată din 41 de persoane şi coordonată de Tony Willis a lucrat timp de 8 luni pentru acest film. „ Dacă pentru o producţie de acest gen sunt realizate aproximativ 150 de shot-uri de efecte vizuale, pentru Fire and Ice am creat 517” povesteşte Tony. „Evident cea mai mare provocare au reprezentat-o dragonii, dar aria de efecte include castele, ţinuturi de gheaţă, o mină de sare, până şi munţi.”
 
Regizorul, Pitof, este si el unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de efecte vizuale din lume: câştigător al ”Technical Grand Prize” pentru filmul „Grosse Fatigue” la Festivalul de la Cannes din 1994, el a mai lucrat şi pentru producţii precum „Delicatessen”, „La cite des enfants perdus” sau „Alien: Resurection”. În urmă cu trei ani, Pitof le-a coordonat pe Halle Berry şi Sharon Stone în calitate de regizor al filmului „Catwoman”.
 
Pe site-ul conquiztador.ro ai ocazia să câştigi  premii cu personajele din "Fire and Ice". Intră AICI  şi vezi dacă îţi surâde norocul!Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO