(P) Folosești o tablă magnetică? Iată cum să îi prelungești durata de viață prin câteva trucuri simple!

(P) Folosești o tablă magnetică? Iată cum să îi prelungești durata de viață prin câteva trucuri simple!
Citeste mai mult despre: tableta magnetica, durata de viata, trucuri,
Autor: Mihai Burlacu
Data publicarii: 10 Iunie 2019
Data actualizare: 10 Iunie 2019
Unul dintre cele mai folosite accesorii în prezentările din mediul business și nu numai, tabla magnetică, cunoscută și sub denumirea de “whiteboard”, este un sistem de afișare și comunicare modern și foarte simplu de folosit.

Tabla magnetică este folosită cel mai frecvent în corporații, firme, organizații și instituții, fiind deosebit de practică și eficientă pentru:

- susținerea training-urilor, fiind suportul de baza în astfel de cazuri;
- predarea cursurilor în școli, licee și marile universități;
- prezentarea ideilor, conceptelor ori schițelor cu ocazia unei conferințe sau a unui simpozion;
- realizarea comunicării intraorganizationale, prezentarea planurilor de afaceri și transmiterea informațiilor către angajați, colegi sau colaboratori în cadrul unei ședințe.

Întreținere Practic, acest sistem permite și ușurează comunicarea unidirecțională, în special atunci când auditoriul este format din mai mulți membri. Caracteristica de baza a acestui sistem de comunicare și afișare constă în faptul că scrierea pe suprafața utilă se face cu markere colorate concepute special pentru tabla magnetica, motiv pentru care și întreținerea unui whiteboard are câteva particularități. Iată care sunt indicațiile pe care trebuie să le respecți în acest sens:
- nu monta sau depozita tabla magnetică albă în locuri cu umiditate crescută sau variații mari de temperatură (pentru a evita umflarea sau vălurirea suprafeței de afișare);
- nu apăsa insistent cu markerul pe suprafața de scris pentru a nu provoca zgârieturi;
- în niciun caz nu folosi markere permanente pentru a scrie pe tabla magnetică (însemnările făcute cu marker clasic se îndepărtează foarte greu sau chiar deloc);
- nu curăța whiteboard-ul cu lavete, prosoape sau alte substanțe și accesorii nerecomandate de producător.

Curățare

Dacă vrei să păstrezi proprietățile și aspectul unui whiteboard pentru un timp cât mai îndelungat, trebuie să cureți corespunzător suprafața de scris, iar acest proces este unul delicat. De exemplu, în cazul în care ai făcut greșeala de a nota pe tabla magnetică folosind un marker permanent, scrie imediat peste acesta cu unul lavabil, iar apoi șterge pentru a înlătura ambele straturi de cerneală.

De asemenea, pentru a nu permite suprafeței de scris să se matuiasca sau să își piardă proprietățile, folosește exclusiv spray-uri, bureți și șervețele speciale pentru acest tip de suprafață. În plus, trebuie să fii atent la tipurile de material cu care ștergi scrisul de pe tabla magnetică, iar în acest sens sunt recomandate numai materialele neabrazive. Până și șervețelele umede obișnuite pot lăsa zgârieturi microscopice pe suprafața de scris, așadar evită folosirea lor în acest scop.

În cazul în care nu ai la îndemână produse speciale pentru a curăța tabla magnetică de notițele rămase în urma unei prezentări, poți apela la următoarele soluții:

- Dezinfectant de mâini și vată. Tamponează suprafața de scris cu puțin dezinfectant și așteaptă câteva minute pentru a permite substanței să acționeze. Ulterior, șterge tabla magnetică cu o cârpă moale sau un tampon de vată uscat.

- Apă și oțet. Dacă recunoști această formulă “magică” pentru curățarea geamurilor de acasă, află că aceasta funcționează și în cazul unui whiteboard. Această soluție este ideală pentru îndepărtarea urmelor vechi și uscate lăsate de marker pe suprafața magnetică.

- Deodorant lichid și o cârpă din bumbac. Pentru a curăța tabla magnetică, pulverizează puțin deodorant pe suprafața de scris, apoi șterge repede cu o cârpă moale.

- Alte soluții ce pot fi încercate: fixativul (lăsat puțin timp să acționeze, apoi șters cu o cârpă moale) sau pastă de dinți fără particule abrazive (întinsă pe tabla magnetică prin mișcări circulare).

De obicei, o tablă magnetică de calitate oferă o garanție de până la 3 ani și are o durata medie de viață de circa 7 ani. Această durata de folosire poate fi prelungită, însă, în funcție de cât de atent cureți și întreții suprafața de scris. Dacă vrei un whiteboard care să îți adreseze precis necesitățile de comunicare și prezentare, intră în categoria de sisteme de afișare și comunicare de pe site-ul OfficeClass.ro și alege o tablă magnetică în funcție de dimensiune, sistem de prindere și caracteristici speciale!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!