Fosta soție a celui mai bogat om al planetei își va dona jumătate din avere. Anunțul făcut de MacKenzie Bezos

Fosta soție a celui mai bogat om al planetei își va dona jumătate din avere. Anunțul făcut de MacKenzie Bezos
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 29 Mai 2019
Data actualizare: 29 Mai 2019
După ce a devenit a patra cea mai bogată femeie din lume după divorț, MacKenzie Bezos (49 de ani) și-a dat seama că are prea mulți bani. Fosta soție a miliardarului Jeff Bezos a promis că va dona jumătate din averea de 37 de miliarde de dolari.

MacKenzie Bezos a semnat marți Giving Pledge, un document programatic inițiat de Warren Buffet și Bill Gates în 2010 prin care cei doi chemau miliardarii lumii să contribuie la eradicarea sărăciei pe glob. Peste 200 de familii bogate sau afaceriști din toată lumea și-au luat angajamentul că vor dona cel puțin jumătate din averile lor, fie în timpul vieții (acte de caritate), fie prin testament.

Fosta soție a lui Jeff Bezos, care după divorțul răsunător de acesta a obținut acțiuni la compania Amazon în valoare de 35 de miliarde de dolari, a explicat într-o declarație publică ce a determinat-o să ia această decizie.

„Sunt multe resursele pe care fiecare le putem scoate din seifuri ca să le împărțim cu alții – timp, atenție, cunoștințe, răbdare, creativitate, talent, efort, umor, compasiune. Pe lângă bunurile cu care viața m-a hrănit, dețin o sumă disproporționată de bani de împărțit. Munca mea de caritate va continua să fie una susținută. Voi aloca timp și efort și grijă. Dar nu voi aștepta. Voi continua să fac asta până când seiful va fi gol”, a scris MacKenzie pe site-ul campaniei Giving Pledge.

Fostul soț al lui MacKenzie, Jeff Bezos, a lăudat inițiativa scriitoarei. El a scris pe Twitter că e mândru de cea care i-a fost soție vreme de 25 de ani.

„MacKenzie va fi grozavă, neobosită și dedicată filantropiei și sunt mândru de ea. Scrisoarea ei este atât de frumoasă”, a scris miliardarul Bezos.

Cei 204 miliardari care vor să salveze lumea

În 2010, nu mai puțin de 40 de miliardari și familii bogate și-au luat angajamentul de a-și dona jumătate din avere unor cauze nobile. La inițiativa lui Warren Buffet, CEO-ul companiei Berkshire Hathaway, și Bill Gates, fondatorul Microsoft, oameni bogați din toată lumea au semnat documentul Giving Pledge. În 2019, pe lista miliardarilor filantropi figurează 204 oameni înstăriți din 23 de țări. 

Printre ei se numără: Prințul Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud (membru al familei regale saudite – avere de 15,2 miliarde de dolari), Steve Bing (fondatorul grupului Shangri-La – avere de 600 de milioane de dolari), magnatul Michael R. Bloomberg (fondatorul Bloomber LP – avere de 31 de miliarde de dolari), regizorul George Lucas și soția sa, Mellody Hobson, (avere cumulată de peste 5,6 miliarde de dolari) și mulți alții.

Soții Bezos, divorț de 140 de miliarde de dolari

FOTO: Getty Images

MacKenzie și Jeff Bezos au divorțat luna trecută, după ce s-au înțeles la notar. Fosta soție a acceptat să primească 4% din acțiunile Amazon, ceea ce reprezintă a patra parte din acțiunile pe care cei doi soți le dețineau la compania fondată de Bezos.

Divorțul a fost provocat de niște articole scandaloase, care îl prezentau pe cel mai bogat om al planetei în compania altei femei. Amanta lui e o fostă prezentatoare de televiziune în vârstă de 49 de ani. Lauren Sanchez era și ea căsătorită, însă a fost nevoită să divorțeze în urma scandalului. Femeia a definitivat propriul divorț la scurt timp după Bezos, așa că ei sunt acum un cuplu cu acte în regulă.
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies