Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, invitat la “Dupa 20 de ani”

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, invitat la Dupa 20 de ani
Data publicarii: 10 Octombrie 2010
Data actualizare: 10 Octombrie 2010
In editia din 10 octombrie a emisiunii “Dupa 20 de ani” difuzata de Pro Tv incepand cu ora 10:00, invitatul lui Cristian Leonte si al jurnalistilor Claudiu Pandaru (redactor-sef “Gandul”) si Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”) a fost prim vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, fost ministru al Economiei.   

 Intrebat despre motivele pentru care a fost remaniat, Adriean Videanu a afirmat ca se gandea sa renunte la functia de ministru inca din luna februarie, pentru a se intoarce la partid, care “nu mai functiona”. “Am plecat din Guvern pentru a ma reintoarce la partid, nu mi-a cerut presedintele sa ma retrag”, afirma Adriean Videanu”. “Guvernul si grupurile parlamentare comunicau foarte greu, se crease si o problema de comunicare in partid”, mai spune Videanu pentru a-si justifica remanierea.

Adriean Videanu este de parere ca guvernul va rezista in formula actuala si asta pentru ca “nu sunt variante mai bune pe intreg esicherul politic”. Motiunea de cenzura este “un joc politic constitutional”, crede fostul ministru, care insa adauga ca Opozitia nu are argumente pentru o asemenea actiune.

“Va asigur ca PD-L si guvernul vor scoate Romania din criza”
, mai spune Adriean Videanu, care da asigurari ca “din ianuarie, lucrurile vor reveni la normalitate”.

 “Prin noua lege a pensiilor nu va scadea nici o pensie. Guvernul garanteaza plata pensiilor”, precizeaza Videanu, ca afirma ca PD-L o sustine pe Roberta Anastase pentru presedintia Camerei.

 Revenind la motivul remanierii sale, Adriean Videanu subliniaza ca nu s-au exercitat asupra lui nici un fel de presiuni si ca nu l-au silit sa plece “baietii destepti” din Energie.

n privinta impactului crizei asupra populatiei, fostul ministru spune ca de fapt “puterea de cumpare a romanilor nu a scazut foarte mult”. Videanu pare insa sa inteleaga greutatile inerente unei asemenea perioade economice, cu atit mai mult cu cat si el afrima ca are de achitat rate la credite in valoare de 22 de milioane de euro anual.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies