Fostul principe Nicolae și-a botezat băiețelul. Micuțul poartă numele Regelui Mihai

Fostul principe Nicolae și-a botezat băiețelul. Micuțul poartă numele Regelui Mihai
Data publicarii: 18 Iunie 2022
Data actualizare: 18 Iunie 2022
Nepotul regelui Mihai I, principele Nicolae al României şi soţia sa Alina-Maria, și-au botezat fiul, Mihai, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, lăcaş de cult ridicat special pentru încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, în anul 1922, ca suverani ai României Mari.

"Este un moment foarte important în viaţa fiului nostru", a declarat Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai.

Al doilea copil al principelui Nicolae poartă numele străbunicului său, Regele Mihai.

„Nicolae al României şi Alina-Maria a României sunt încântaţi să anunţe săvârşirea Tainei Sfântului Botez fiului lor, Mihai, la Catedrala încoronării din Alba lulia, în data de 18 iunie 2022, ora 11.00. Ceremonia religioasă va fi urmată de o recepţie la care vor participa invitaţi din România şi de peste hotare. NIHIL SINE DEO!”, a transmis Nicolae al României.

În ceea ce priveşte numele ales, fostul principe a afirmat că acesta este unul "de suflet". "Bineînţeles, ne-a plăcut numele. Este şi în amintirea bunicului meu. E şi un nume de sfânt mare. Este foarte important pentru noi. Plus că şi eu sunt Mihai şi mai am un văr care este Mihai. Este un nume de familie. (...) E o tradiţie", a explicat fostul principe, potrivit Agerpres.

Fostul principe Nicolae și soția lui, Alina, mai au o fetiță, pe Maria Alexandra. Nicholas Medforth-Mills a primit titlul de principe al României în ziua în care a împlinit 25 de ani. În 2015, la 1 august, i-a fost retras titlul şi a fost exclus din linia de succesiune a tronului. Prinţul Nicolae era al treilea moştenitor al tronului, după Principesa Margareta şi Principesa Elena, mama sa. 

Foto Facebook
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!