Fotografia publicată de Elena Udrea din închisoarea din Costa Rica, unde, teoretic, nu există net. Ce i-au comentat fanii

Fotografia publicată de Elena Udrea din închisoarea din Costa Rica, unde, teoretic, nu există net. Ce i-au comentat fanii
Citeste mai mult despre: Elena Udrea,
Data: 06 Noiembrie 2018
Fostul Ministru a publicat pe Facebook o nouă fotografie cu fetița, deși - în teorie - deținuții de rând nu au acces la internet. 

Fotografia publicată de Udrea vine la doar câteva zile după ce instanța din Costa Rica a confirmat, prin intermediul unui judecător al Tribunalului Penal din districtul Pavas, că i-a respins cererea de eliberare din arestul preventiv. Cazul colegei de celulă a fostului ministru, Alina Bica, se judecă separat, dar decizia va fi, probabil, similară. 

Cum era de așteptat, imediat după publicarea fotografiei, comentariile fanilor fostului ministru nu au întârziat să apară. 

„Dumnezeu să vă țină unite și să nu vă mai despartă nimeni niciodată!", i-a comentat o fană.

„Niciun copil nu ar trebui să fie despărțit de mama sa, indiferent de motive. Copiii nu trebuie să sufere.", i-a scris un alt admirator.

Şi logodnicul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, a publicat tot pe Facebook, imediat după decizia instanţei, o fotografie care îl înfăţişează împreună cu fiica lor, însoţită de un mesaj în care spunea că se simte "invincibil".

Context:

Udrea și Bica au fost reținute în baza unor mandate pe care Interpol le-a emis la cererea autorităților din România. Potrivit legii locale, cele două vor sta în arest preventiv două luni, iar în această perioadă va fi inițiată și procedura de extrădare.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute pe 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

În 5 iunie 2018, fostul ministru a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".

Imediat, Poliţia Română cerea instanţei mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a Elenei Udrea, iar tot atunci ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţa că extrădarea este posibilă şi fără un tratat bilateral cu Costa Rica şi că Ministerul se va ocupa de transmiterea cererii de extrădare. 

De cealaltă parte, Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru "favorizarea făptuitorului", în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu. 


Ce onorarii au avocații Elenei Udrea și ai Alinei Bica

Presa a aflat, în urmă cu câteva săptămâni, și onorariile pe care le încasează avocații Elenei Udrea și Alinei Bica.

Astfel, avocatul care o reprezintă pe Udrea în instanță încasează 10.000 de dolari, în timp ce al fostului șef al DIICOT, Alina Bica, primește 15.000.

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru a dezvăluit, cam tot în aceeași perioadă, și condițiile în care trăiesc Udrea și Bica în închisoarea din Costa Rica.

Tăbăcaru a spus că ambele se află în ,,aripa bună” a închisorii, după care a precizat că închisoarea ,,arată ca în Narcos” (n.r. un serial foarte popular, al cărui subiect e viața  traficanților de droguri).

Omul de afaceri a lămurit și motivul pentru care Udrea nu a mai dorit să împartă apartamentul cu Bica (n.r. cele două au împărțit același apartament o vreme). Potrivit acestuia, conflictul dintre cele două a apărut fiindcă pe Bica o nemulțumeau aparițiile publicea ale Elenei Udrea. Cele două s-ar fi apropiat din nou doar după ce Bica a aflat despre sarcina Elenei. Tot Bica ar fi fost și cea care a dus-o pe Udrea la spital în ziua în care a născut.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO