Fotografiile alb-negru cu o fetita inchisa la Auschwitz au fost colorate. Povestea ei e cutremuratoare

Fotografiile alb-negru cu o fetita inchisa la Auschwitz au fost colorate. Povestea ei e cutremuratoare
Data publicarii: 22 Martie 2018
Data actualizare: 22 Martie 2018
In ultimii trei ani, Marina Amaral s-a ocupat de editarea si colorarea fotografiilor istorice. Recent, artista de origine braziliana a facute publice imaginile cu o tanara poloneza, prizoniera in lagarul de concentrare de la Auschwitz. 

Marina Amaral a reusit "sa surprinda" impecabil destinul dramatic al prizonierei Czeslawa Kwoka.

"A fost dificil sa o privest minute intregi, constienta fiind prin ce a trecut", a declarat Amaral pentru Bored Panda. 

Artista povesteste ca si-a dorit sa ii ofere fetei poloneze sansa de "a isi spune povestea", o poveste pe care au trait-o multi dintre prizonierii inchisi in lagarul de concentrare aflat pe teritoriul Germaniei naziste. 

Imaginile cu Czeslawa Kwoka au fost publicate in mediul online de reprezentantii Muzeului Auschwitz-Birkenau si au fost redistribuite de peste 10 000 de ori. 

Imaginile in care apare fata poloneza au fost realizate la putin timp dupa sosirea ei in lagarul nazist. Czeslawa a fost fotografiata de un alt prizonier aflat la Auschwitz, Wilhelm Brasse, numit si "celebrul fotograf din lagarul de concentrare de la Auschwitz".  

Czeslawa s-a numarat printre "cei aproximatic 230 000 de copii si tineri cu varsta pana in 18 ani" care au fost deportati la Auschwitz-Birkenau, in prioada 1940-1945. In total, se estimeaza ca peste 1 300 000 de oameni au trecut pragul lagarului de concentrare nazist. 

Inainte sa fie fotografiata, fata a fost batuta de un paznic, iar ranile cauzate de acesta sunt vizibile pe chipul ei. 

Tanara poloneza a fost transportata din Zamosc la Auschwitz pe data de 13 decembrie 1942. Pe 12 martie 1943, Czeslawa a murit la varsta de 14 ani, ucisa cu prin injectarea cu fenol direct in inima. 


Vezi mai multe imagini aici!

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies