FURATUL MIRESEI la romani a ajuns in presa internationala: "Unul dintre cele mai pitoresti obiceiuri din Romania". VIDEO

FURATUL MIRESEI la romani a ajuns in presa internationala:  Unul dintre cele mai pitoresti obiceiuri din Romania . VIDEO
Citeste mai mult despre: traditii, obiceiuri,
Data: 05 Septembrie 2012
Furatul miresei este prezentat drept "unul din cele mai pitoresti obiceiuri din Romania", intr-un articol insotit de fotografii de la una dintre obisnuitele intalniri ale mai multor mirese sub Arcul de Triumf din Capitala, intr-o sambata seara, postat pe Daily Mail.

"Traditia furatului miresei de sub nasul mirelui si invitatilor in toiul petrecerii de nunta devine din ce in ce mai spectaculoasa, mai scandaloasa si ceva de vazut in mod obisnuit in capitala Romaniei, incontestabilul oras balcanic al petrecerilor" , scrie dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

in articolul citat se relateaza faptul ca, in fiecare sambata seara, miresele din Bucuresti si din alte parti sunt supuse acestei "rapiri in gluma" de prieteni si duse la un cunoscut sit turistic - Arcul de Triumf, unde sunt "tinute prizoniere" in timp ce ele danseaza si pozeaza provocator.

Pentru a-si primi mireasa inapoi, mirele trebuie sa o rascumpere cu cateva sticle de whisky sau poate o declaratie de dragoste in public, mai relateaza cotidianul britanic.

In fotografiile care ilustreaza articolul sunt prezentate mai multe scene care au avut loc sambata la Arcul de Triumf, unde s-au intalnit 20 de mirese furate si au petrecut impreuna in fata camerelor video. In alte imagini, este prezentata o mireasa furata de doi barbati deghizati in talibani, aceasta pozand cu armele lor de jucarie.

Articolul mentioneaza ca furatul miresei este un obicei raspandit in tarile fostei Uniuni Sovietice. Distractia de care au parte cu acest prilej este pentru romanii satui de masuri de austeritate si politicieni certareti un mod de a se descarca, mai spun jurnalistii straini.

Arcul de Triumf din Bucuresti a devenit un loc foarte popular pentru aceste escapade dupa ce "unul dintre fotbalistii de top" din Romania (Bogdan Stelea, n.r.) a inchiriat monumentul si si-a cerut acolo iubita in casatorie, mai noteaza publicatia.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies