Gabriel Byrne, molestat de un preot în copilărie. Ce i-a spus când l-a sunat, după mulți ani

Gabriel Byrne, molestat de un preot în copilărie. Ce i-a spus când l-a sunat, după mulți ani
Gabriel Byrne și-a expus public trecutul în cartea de memorii „Walking with Ghosts”. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 13 Ianuarie 2021
Data actualizare: 13 Ianuarie 2021
Gabriel Byrne crede că timpul vindecă toate rănile, însă el nu a ajuns să trăiască încă acel moment. Actorul de 70 de ani, care a fost abuzat sexual de un preot, în copilărie, a dezvăluit că l-a sunat pe acesta pentru a-l înfrunta.
  • Gabriel Byrne, molestat de un preot în copilărie. Ce i-a spus când l-a sunat, după mulți ani. FOTO: Getty Images

Gabriel Byrne spune că avea 11 când a fost molestat de un membru al Congregației Frații Creștini, în Anglia. A făcut public acest lucru în 2010, adăugând că ar trebui să treacă mult timp până să poată uita și ierta evenimentele din trecut.

Însă, în cartea sa de memorii Walking with Ghosts, actorul irlandez dezvăluie că în 2002 a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe cel care l-a abuzat în copilărie. 

În acele ultime secunde voiam să-l numesc într-un mod oribil și să-i spun că, deși nu cred în Iad, sper că el crede pentru că voiam să fie îngrozit și să ardă pentru eternitate. Dar nu i-am spus nimic. O parte din mine nu a vrut să rănească un bătrân cu o voce amabilă, ajuns într-un centru pentru vârstnici, care nu-și mai amintește de mine și ce făcuse”, a dezvăluit actorul.

Gabriel Byrne a mărturisit că preotul nu mai este în viață acum, dar că nu-și poate scoate din memorie seara în care a fost abuzat. În carte, starul din Suspecți de serviciu mai spune că, ani la rând, s-a blamat pe el însuși pentru ce s-a întâmplat, simțindu-se rușinat și vinovat, ca oamenii care știu că au făcut ceva rău.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Mohammad Murad revine la Imperiul Leilor: „Când e nevoie de mine într-un loc nu mă dau la o parte”
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!