Geoffrey Rush nu este „prădător sexual”. Actorul a obținut despăgubiri uriașe în instanță

Geoffrey Rush nu este bdquo;prădător sexual . Actorul a obținut despăgubiri uriașe în instanță
Autor: Dan L. Brumar
Data: 11 Aprilie 2019
Actorul australian în vârstă de 67 de ani a câștigat procesul intentat ziarului Daily Telegraph, ediția australiană, care l-a catalogat drept „prădător sexual”.

Geoffrey Rush, cunoscut pentru rolul său din Discursul Regelui și Pirații din Caraibe, a dat în judecată ziarul australian, parte a trustului News Corp., pentru o serie de articole defăimătoare la adresa sa. Publicația a publicat mărturia unei colege actrițe, care l-a acuzat pe Rush de comportament indecent. 

În instanță, avocații ziarului britanic nu au putut dovedi că actorul este prădător sexual, scrie Daily Mirror. Judecătorul a dispus daune morale de 465.000 de lire sterline, pentru repararea prejudiciului de imagine.

Totul a pornit de la mărturia actriţei Eryn Jean Norvill, care a susținut că actorul a pipăit-o de mai multe ori în timpul repetițiilor pentru piesa Regele Lear. Conform publicației americane Hollywood Reporter, Norvill nu a vrut să depună mărturie împotriva lui Geoffrey Rush, ci a intenționat să țină povestea sub tăcere. 

Eryn Jean Norvill. FOTO: Pia Johnson

Însă, în documentele prezentate în instanță, apărarea a prezentat în detaliu diverse incidente care arată că Rush „chiar are un comportament de prădător sexual în preajma femeilor”. Acuzațiile nu au putut fi susținute cu probe solide, motiv pentru care instanța a considerat că actorul a fost denigrat.

Parte în proces este și jurnalistul Jonathon Maron, care a publicat acuațiile. Procesul nu s-a încheiat, deoarece pe 10 mai judecătorul va stabili și despăgubirile materiale în acest dosar.

Geoffrey Rush, care a câștigat premiul Oscar pentru rolul său din filmul Shine, nu este singura celebritate care apare în scandalul #MeeToo. 

Citește și: Prima reacție a magicianului David Blaine la acuzațiile de agresiune sexuală

FULLSCREEN
Geoffrey Rush nu este „prădător sexual”. Actorul a obținut despăgubiri uriașe în instanță
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO