• PRO TV
  • Gheorghe Marmureanu, la "Dupa 20 de ani": "Urmeaza un cutremur foarte adanc, asa rezulta din analizele noastre"

Gheorghe Marmureanu, la "Dupa 20 de ani": "Urmeaza un cutremur foarte adanc, asa rezulta din analizele noastre"

Gheorghe Marmureanu, la "Dupa 20 de ani": "Urmeaza un cutremur foarte adanc, asa rezulta din analizele noastre"

Frecventele miscari seismice care au avut loc in ultima perioada au alertat atat autoritatile, cat si populatia.

Va urma un cutrenur major, de peste 7 grade in Romania? Suntem pregatiti sa facem fata unei asemenea situatii? Populatia este destul de educata in privinta comportamentului adecvat in asemenea imprejurari? Dar autoritatile sunt pregatite sa reactioneze eficient si ferm pentru a stopa efectele unei posibile catastrofe?

La toate aceste intrebari au raspuns, in editia din 3 noiembrie a emsiiunii "Dupa 20 de ani", difuzata de ProTV de la ora 10:00, prof. dr. Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului national pentru Fizica Pamantului si secretarul de stat Raed Arafat.

Cristian Leonte, moderatorul emisiunii si jurnalistii Claudiu Pandaru (director editorial Gandul.info) si Cristian Hostiuc (director editorial Ziarul Financiar) au discutat cu Gheorghe Marmureanu si Raed Arafat despre orasele care vor fi afectate in cazul unui cutremur major in Romania, dar si despre harta zonelor de risc din Bucuresti .

"Ceva lucreaza", observa directorul onorific al Institutului national pentru Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu, care este de parere ca un cutremur de pana in 7 grade pe scara Richter este posibil oricand, desi nu se poate vorbi de o ciclicitate a acestora.

"Trebuie sa fim pregatiti", este de parere si Raed Arafat, care insista ca trebuie realizata o strategie nationala prin care populatia sa fie educata despre ceea ce trebuie facut si ce trebuie evitat in cazul unui asemenea cataclism. 

Focsani, Bacau, Galati, Tulcea si Bucurestiul, insa intr-o masura mai mica sunt unele dintre orasele care vor fi afectate in cazul in care va avea loc un cutremur similar celui din 1940. 

"Din cauze naturale" – aceasta este o posibila explicatie a  cauzelelor care au deteriorat echilibrul geodinamic si au provocat cutremurele de la Izvoarele. Ploile si structura specifica a solului, a explicat Gheorghe Marmureanu, la "Dupa 20 de ani", au dus la aparitia fenomenelor de la Izvoarele. 

VEZI MAI MULTE PE WWW.STIRILEPROTV.RO.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni