Ghidul de supravietuire in haosul etichetelor mincinoase a clasat "Romania, te iubesc!" pe primul loc in topul audientelor

Ghidul de supravietuire in haosul etichetelor mincinoase a clasat Romania, te iubesc! pe primul loc in topul audientelor
Citeste mai mult despre: Romania, te iubesc, audiente,
Data publicarii: 16 Mai 2016
Data actualizare: 23 Mai 2016
Romania, te iubesc! a prezentat duminica un reportaj despre industria alimentara din Romania. Anca Nastasi, corespondent special Stirile PROTV, a pus sub lupa etichetele mincinoase, care intampina cumparatorii la rafturi.

Reportajul a fost urmarit de aproximativ 800.000 de telespectatori la nivel national pe intreg intervalul de difuzare, intre 18:02 – 18:59. Romania, te iubesc! a fost lider de audienta pe toate segmentele de public, iar la nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, a obtinut 5.4 puncte de rating si 18.1% share.

Situatia descoperita de Anca este dramatica pentru consumatorii ce isi doresc o alimentatie sanatoasa si corecta. Faptul ca avem doar trei produse romanesti, Magiunul de Topoloveni, Salamul de Sibiu si Telemeaua de Ibanesti, certificate de Comisia Europeana ce atesta faptul ca sunt produse intr-un mod natural, dupa o reteta autentica, le ofera altor producatori ocazia sa faca profit mare la o calitate indoielnica. “Un parizer, aceeasi culoare, acelasi aspect, poate fi facut si vandut sub 10 lei, mi-e si groaza sa ma gandesc ce are in el, iar un parizer adevarat costa peste 30 de lei!”, a marturisit un producator de mezeluri. 

Anca a explicat ce inseamna DOP si IGP de pe amabalajele produselor certificate. De exemplu, Telemeaua de Ibanesti are DOP, acest lucru asigura cumparatorii ca e branza din lapte, provenit de la o vaca care a mancat numai iarba, numai de la Ibanesti, nu furaj chimic. In plus, atesta faptul ca reteta e de acolo si e veche. Salamul de Sibiu  are IGP, care asigura cumparatorii ca e facut  numai dupa reteta veche de 100 de ani, doar din pulpa de scroafa, folosind numai mucegai nobil, fara soia, sau mat vopsit ca sa semene cu mucegaiul. 

Duminica aceasta, de la ora 18:00, campania Stirilor PRO TV, Cautam primar, model european, va prezenta pe larg exemplele de primari dedicati din tarile europene vizitate de Rares Nastase, intr-o editie speciala Romania, te iubesc!. Telespectatorii sunt invitati sa descopere cum se vad exemplele de primari prin ochii romanilor care traiesc in Germania. Rares a cautat primari, alesi locali, dar si romani care traiesc decent si au parte de o calitate a vietii net superioara celei din localitatile romanesti. Telespectatorii vor vedea cum se aplica normele germane din diverse orase si cum se comporta conationali nostri in fata regulamentelor de la oras si comuna. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc? 

Toate reportajele pot fi urmarite si pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies