Gigi Becali a renunțat la celebrul palat! Motivul?

Gigi Becali a renunțat la celebrul palat! Motivul?
Citeste mai mult despre: Gigi Becali, palat,
Data publicarii: 29 Decembrie 2021
Data actualizare: 29 Decembrie 2021
Gigi Becali a renunțat la palatul pe care l-a achiziționat, cu ani în urmă, cu 7 milioane de euro.

Patronul FCSB nu mai este proprietarul clădirii de pe Aleea Alexandru pe care a cumparat-o în anul 2007. Aceasta este identică cu Palatul Biron, din Paris, actualul Muzeu Rodin.

Afaceristul vrea să renunțe la avere și susține că nu-l mai interesează bogățiile. Becali a menționat că nu mai este atras de treburile lumești și se gândește serios să ia calea celor sfinte.

Patronul FCSB spus că a ales să renunţe la palat, într-o perioadă în care vrea să dedice aproape în totalitate credinţei în Dumnezeu. Aproape toate bunurilor au fost cedate fiicelor sale, Cristina, Alexandra şi Teodora Becali. Cele 3 sunt acum proprietare ale celebrului palat al lui Gigi Becali.

„Se zice că mama înțelepciunii este aducerea aminte de moarte și ziceam: cum să-mi aduc aminte de moarte. O să ziceți „Bă, ăsta e nebun!”. Da, dar e mama înțelepciunii, Eu în fiecare zi numai mă gândesc la moarte și dacă mă gândesc la moarte nu mai mă interesează să fac. Păi dacă eu mor oricum, de ce să fac bogății. Pentru ce să mă gândesc la toate nemuririle dacă mor? Că că el vrăjmașul, cea mai mare șmecherie a lui este grija de multe, ca să-ți împrăștie mintea. Dacă el îți împrăștie mintea de multe … eu de-aia le vând și nu mai am treabă și le dau toate, la copii", a declarat Becali la România TV.

"Țin Steaua, Arcomul"

Acesta a precizat şi că nu s-a mai implicat în multe dintre afacerile sale şi a păstrat doar FCSB şi firma de construcţii Arcom. Situația afacerilor mai mici pe care le deține este incertă.

"Țin Steaua, Arcomul, două care sunt mari, celelalte nu mă mai interesează lucruri mici. Palatul e la fete, le-am dat la fete. Eu grijă de multe nu mai vreau. Când e grijă de multe asta e vrăjmașul, împrăștie mintea, când o împrăștie nu mai poți s-o ții la Dumnezeu că o împrăștie el colo-colo eu vreau la Christos să am mintea.”, a spus afaceristul Gigi Becali.

Istoria Palatului de pe Aleea Alexandru

Palatul deţinut de Gigi Becali şi acum de fiicele sale a fost construit în anul 1915, după planurile arhitectului Grigore Cerchez. Casa a fost construită pentru juristul Ioan Iancu Manu şi pentru soţia acestuia, Zetta Cantacuzion. Iancu Manu era fiul lui Gheorghe Manu, general în Armata Română, care a luptat în Războiul de Independenţă şi care a fost prim-ministru în perioada domniei lui Carol I. Ulterior, se spune că Iancu Manu a pierdut palatul la poker în favoarea regelui Carol al II-lea, care l-a deţinut printr-un intermediar care îi era şi foarte apropiat, omul de afaceri Max Auschnitt. Varianta oficială însă că Iancu Manu şi-a pierdut o mare parte din avere  

 În perioada comunismului, palatul a fost naţionalizat, ulterior fiind locuinţa lui Petru Groza, prim-ministrul din periaoda 1945 - 1952. În 1958, Petru Groza moare şi clădirea devine mai întâi locuinţă de protocol pentru vizitele internaţionale şi apoi sediul Ambasadei Argentinei. După căderea comunismului, în decembrie 1989, clădirea a fost revendicată de moştenitorii industriaşului Max Auschnitt. Palatul a fost cumpărat în 2006 de Gigi Becali, de la Steven Auschintt, moştenitorul lui Max Auschnitt, care a primit 7 milioane de euro în urma acestei tranzacţii.

Ne vedem în... ianuarie? Da, în ianuarie! The Wrong Podcast cu Alex Bogdan, în curând pe VOYO!


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!