Greta Thunberg, mesaj emoționant pentru români: „Ne vedem în stradă!”

Greta Thunberg, mesaj emoționant pentru români: bdquo;Ne vedem în stradă!
Greta Thunberg a aflat de dezastrul ecologic din România. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data: 05 Martie 2020
Activista pentru mediu de 17 ani a transmis primul ei mesaj mobilizator adresat României. Greta Thunberg le cere românilor să lupte, cot la cot cu ea, pentru salvarea copacilor și pădurilor din țara noastră.

Într-un mesaj trasmis prin intermediul Mediafax, Greta Thunberg le cere românilor să fie uniți împotriva tăierilor ilegale de arbori din țara noastră. De la Bruxelles, activista pentru mediu din Suedia s-a adresat pentru prima dată direct românilor.

„Bună, numele meu este Greta Thunberg şi sunt o activistă pentru mediu din Suedia. Vă îndemn să vă alăturaţi mişcării Fridays for Future din România şi să o sprijiniţi. Fiţi uniţi împotriva tăierilor ilegale de copaci şi împotriva distrugerii planetei noastre. Avem o singură planetă şi trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm ecosistemele, biosfera şi natura. Ne vedem în stradă!”, le-a transmis românilor Greta Thunberg.

Mesajul ei vine la scurt timp după ce autoritățile române au constatat defrișări masive de păduri în județul Maramureș. Nu mai puțin de 340 de hectare de pădure, aflate sub tutela Ocolului Sighet, au fost rase complet.

Greta Thunberg, declarată una dintre cele mai influente voci ale planetei și activistul de mediul numărul 1 în 2019, a combătut la Bruxelles planul Comisiei Europene de atingere a neutralității climatice în 2050. Ea consideră că „planul verde” al Comisiei nu oferă Europei nici măcar 50% șanse de a stopa procesul de încălzire a planetei. 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Kate Middleton a refolosit o rochie la premiile BAFTA

FULLSCREEN
Greta Thunberg, mesaj emoționant pentru români: „Ne vedem în stradă!”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO