Harry, discurs emoționant despre Meghan: „Femeia pe care am ales-o de soție are aceleași valori ca mine”

Harry, discurs emoționant despre Meghan: Femeia pe care am ales-o de soție are aceleași valori ca mine
Prințul Harry își apără soția, acuzată că l-a îndepărtat pe prinț de propria familie. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 20 Ianuarie 2020
Data actualizare: 20 Ianuarie 2020
Prințul Harry recunoaște că s-a retras din Famialia Regală cu „o mare tristețe în suflet”, dar susține că nu a avut de ales. Ducele de Sussex a explicat ieșirea din Familia Regală în cadrul unui eveniment caritabil care a avut loc la Londra.

Ducele de Sussex a ținut primul său discurs de la renunțarea la îndatoririle regale, în cadrul unui dineu organizat la Londra de o fundație caritabilă pe care o patronează. Prințul Harry le-a spus invitaților că a luat decizia de a renunța la statutul de membru senior al Casei Regale cu multă durere în suflet. 

„Marea Britanie este casa mea și locul pe care îl iubesc. Acest lucru nu se va schimba. Am crescut simțindu-mă sprijinit de mulți dintre voi și am văzut cum ați primit-o pe Maghan cu brațele deschise, iar eu am găsit dragostea și fericirea, pe care le-am căutat toată viața”, a spus prințul Harry în discursul său.

Harry, surprins la sosirea la dineu. FOTO: Getty Images

Ducele de Sussex spune că nu a avut de ales, iar decizia de a se retrage se datorează presiunii publice uriașe la care erau supuși, el și Meghan. Cei doi și-au dorit o viață mai liniștită, pe care speră să o trăiască acum, în Canada.

Citește și: Ce avere au acum Meghan Markle și prințul Harry și cum plănuiesc să-și câștige independența financiară

Harry a făcut apel la cei din jur să aibă încredere în judecata sa și a soției lui, Meghan Markle, pe care mulți britanici o consideră vinovată de îndepărtarea lui Harry de propria familie.

„Mai știu că ați ajuns să mă cunoașteți în toți acești ani, astfel încât să aveți încredere că femeia pe care am ales-o de soție susține aceleași valori ca mine. Și o face. Și e aceeași femeie de care m-am îndrăgostit”, a spus Harry, dând asigurări că va face tot ce-i stă în putere să ducă mai departe, cu mândrie, numele pe care-l poartă.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Regina Elisabeta a II-a a decis că Harry și Meghan nu vor mai folosi titulatura de Alteță Regală și că nu vor mai avea acces la fonduri publice. Mai mult, cei doi au fost de acord să returneze 2,4 milioane de lire sterline, bani publici cu care ei și-au renovat reședința oficială de la Londra.

În ciuda renunțării la îndatoririle regale, Harry va păstra titlul de prinț, dar și cel de duce de Sussex. Meghan Markle va fi recunoscută, în continuare, ca ducesă de Sussex, dar nici unul dintre ei nu va mai reprezenta Regina și Regatul. 

Harry a pierdut, astfel, și toate gradele militare pe care le-a obținut de-a lungul timpului, inclusiv cel de Captain General al Marinei Regale. Mai mult, el nu va mai putea purta uniforma militară. 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Profil de celebritate - Meghan Markle
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies