I-au fost oferiţi 1 milion de dolari pentru a sabota gigantul Tesla! Ce decizie a luat angajatul lui Elon Musk

I-au fost oferiţi 1 milion de dolari pentru a sabota gigantul Tesla! Ce decizie a luat angajatul lui Elon Musk
Citeste mai mult despre: Elon Musk, tesla,
Autor: Gabriel Pasca
Data: 28 August 2020
De multe ori viaţa bate filmul, cum s-a întâmplat şi în ultimul thriller legat de cel mai valoros constructor auto din lume.


 

Un angajat vorbitor de rusa de la fabrica Gigafactory din Nevada a fost contactat de Egor Igorevich Kriuchkov, cetăţean rus, cu care s-a întâlnit de câteva ori, inclusiv într-o excursie la Lacul Tahoe. 

 

După câteva intâlniri de socializare, Kriuchkov i-a cerut angajatului Tesla, care avea acces la reţeaua de computere a Tesla, să insereze un malware în sistemele fabricantului de maşini electrice. Virusul ar fi urmat să permită hackerilor ruşi să preia controlul sistemelor de securitate ale companiei şi să fure date sensibile, date pe care să le folosească apoi pentru a şantaja Tesla şi a obţine o "recompensă" substanţială de la Elon Musk. Suma oferită iniţial a fost de 500.000 de dolari, crescută apoi la un frumos şi ameţitor milion. 

 

Din nefericire pentru Kriuchkov angajatul a anunţat Tesla şi FBI, iar federalii au organizat un flagrant. În conversaţiile înregistrate Kriuchkov a recunoscut că a reuşit să obţină prin această modalitate 4.5 milioane de dolari de la CWT Travel. Informaţiile obţinute au dus la arestarea acestuia pe 22 august. 

 

Nu se ştie încă dacă Elon Musk şi-a recompensat angajatul pentru integritate. Până la urmă, foarte mulţi s-au compromis pentru sume mult mai mici, aşa că, Elon, fă ce trebuie, preferabil cu 6 cifre :)
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies