Imaginea mortii in Japonia. Sute de cadavre pe plaje, trenuri devenite sicrie metalice

Imaginea mortii in Japonia. Sute de cadavre pe plaje, trenuri devenite sicrie metalice
Citeste mai mult despre: Japonia, cadavre, cutremur, plaje,
Data publicarii: 13 Martie 2011
Data actualizare: 13 Martie 2011
Un bilant al dezastrului care a lovit in urma cu doua zile Japonia este aproape imposibil de facut. Pe masura ce echipele de interventie ajung la localitatile lovite de tsunami, gasesc un peisaj sinistru. Sunt sute de cadavre aruncate pe plaje, cartiere intregi sterse de pe fata pamantului si din loc in loc incendii imposibil de stapanit.

Autoritatile prezinta deocamdata cifre doar la nivel local, dar un lucru este cert: mortii se numara cu miile si disparutii cu zecile de mii.

In Sendai, oras care a fost zguduit de cutremur si apoi maturat de tsunami-ul devastator, distrugerile lasate in urma de furia naturii sunt colosale. Case, masini, avioane si barci, toate au fost purtate ca niste jucarii de valurile inalte de 10 metri.

Cei care au supravietuit nu vor uita prea curand clipele de groaza prin care au trecut.

"Am incercat cu disperare sa ma agat de un raft aflat mai sus, insa pamantul s-a zguduit atat de tare incat nu m-am putut tine."

In cateva momente, apa a acoperit cladiri intregi. Din acest oras a ramas in picioare doar spitalul, in rest totul a fost sters de pe fata pamantului. Harta inregistrata dupa trecerea valurilor seismice ofera un peisaj dezolant: nimic n-a ramas in picioare. Astfel de secvente s-au repetat in zeci de sate si orase.
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies