Imagini dezolante în Mariupol. Orașul ucrainean riscă să se transforme într-un focar de holeră

Imagini dezolante în Mariupol. Orașul ucrainean riscă să se transforme într-un focar de holeră
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 10 Iunie 2022
Data actualizare: 10 Iunie 2022
Orașul Mariupol, care s-a transformat practic într-o ruină în urma bombardamentelor, este expus acum riscului unui focar de holeră. Mai multe imagini dezolante, publicate pe rețelele sociale, arată viața acelor ucraineni care își duc zilele printre dărămături și morminte. 

Orașul Mariupol riscă să se transforme într-un focar de holeră, a anunțat vineri Ministerul britanic al Apărării, într-un raport privind evoluția războiului din Ucraina. S-a ajuns la această situație deoarece serviciile medicale sunt aproape de colaps. Și ministrul ucrainean al Sănătății a menționat că acest lucru se poate întâmpla din cauza înmormântărilor în masă și a lipsei apei potabile. (vezi mai multe imagini în galeria foto de mai jos)

„Pe 6 iunie, ocupanții îi anunțau pe locuitorii din Mariupol că au pornit alimentarea cu apă și că au reparat 600 de kilometri de țevi, dar iată rezultatul”, este descrierea unui video postat pe o pagină de Instagram care prezintă noutăți din Mariupol. 

Sute de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile clădirilor distruse din Mariupol, a declarat Petro Andriuşcenko, consilierul primarului din oraș. „Fără cuvinte. Doar furie”, a spus Andriuşcenko, citat de BBC. 

Într-un mesaj postat joi dimineaţă pe Telegram, Andriuşcenko a susţinut că rușii au renunțat să mai verifice clădirile și că au început să demoleze imobilele, fără să mai caute cadavrele sub dărâmături. Orașul pare că s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi, dacă judecăm după imaginile postate de martorii oculari pe rețelele sociale. 

„Epidemia este deja o realitate” este titlul video-ului de mai jos. 

Pe lângă blocurile și casele distruse, vezi oameni în vârstă sau bolnavi, oameni deznădăjduiți, care își plâng durerea. 

Sursă foto:Getty Images, Instagram

Vezi și: Intrebarea Mesei Rotunde cu Olimpia Melinte - Vedetă in Spania

 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!