In 2013, datoriile primariilor se ridicau la peste 2 miliarde de euro. Afla totul duminica, intr-o noua editie a emisiunii, "Romania, te iubesc!"

In 2013, datoriile primariilor se ridicau la peste 2 miliarde de euro. Afla totul duminica, intr-o noua editie a emisiunii,  Romania, te iubesc!
Data: 06 Martie 2014
Anul trecut, datoriile primariilor insumau peste doua miliarde de euro, iar cele mai recente raporturi ale Curtii de Conturi arata ca responsabilii au abateri si prejudicii de aproape 700.000.000 de lei. 

Asta inseamna ca, la fiecare 2 lei datorati de autoritatile locale, un leu a fost cheltuit ilegal si nejustificat. Duminica, 9 martie, de la 18:00, corespondentul stirilor ProTV, Rares Nastase, prezinta la "Romania, te iubesc!" o ancheta despre felul in care s-au dezvoltat mecanismele de capusare a bugetelor locale, in detrimetul infrastructurii. 

„Am impresia ca, de cele mai multe ori, banii sunt alocati ca sa fie cheltuiti, nu ca sa aiba o finalitate in interesul comunitatii, pentru binele localnicilor. Alesii locali directioneaza fondurile cum ii taie capul, nu tin seama de nevoile localitatii si apoi se trezesc ca acumuleaza datorii de proportii”, declara Rares Nastase.

De altfel, edilii sunt acuzati ca au adus primariile in 2014 intr-o criza financiara fara precedent, iar acum nu reusesc sa redreseze comunitatile pe care le reprezinta. „Fondurilor tocate pe plan local li se adauga cele trimise de la judet. Edilii ajung la executari silite rusinoase, exemplele sunt halucinante si duminica, la "Romania, te iubesc!" veti vedea cazuri din toata tara”, continua Rares. 

FULLSCREEN
In 2013, datoriile primariilor se ridicau la peste 2 miliarde de euro. Afla totul duminica, 9 martie, intr-o noua editie a emisiunii, Romania, te iubesc!
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO