In ce tara se afla cel mai scump loc de parcare din lume: "Poti ajunge direct la birou. In numai 20 de pasi!"

In ce tara se afla cel mai scump loc de parcare din lume:  Poti ajunge direct la birou. In numai 20 de pasi!
Citeste mai mult despre: loc de parcare, Hong Kong,
Data: 22 Noiembrie 2012
Cel mai scump loc de parcare din lume este detinut si folosit in ultimii zece ani de executivul unei companii de mobiliare, alintat de presa drept "magnatul locurilor de parcare", acesta vorbind cu incantare despre proprietatea pe care nu se grabeste sa o vanda.

Ascunsa in jungla de zgarie-nori din Hong Kong, cea mai scumpa piata imobiliara din lume, o proprietate de 640.000 de dolari asteapta un cumparator in cautare de chilipiruri.

Pentru Hong Kong, suma pare ridicol de mica, mai ales pe o piata unde preturile de pe piata imobilara s-au dublat in ultimii doi ani, noteaza CNN Money.

Proprietatea in cauza nu este insa o locuinta sau un birou, ci un spatiu de parcare.

La 5.000 de dolari pe metru patrat, acesta este cel mai scump loc de parcare din lume, detinut si folosit in ultimii 10 ani de Jacinto Tong, CEO la compania de imobiliare Gale Well Group.

Alintat de presa drept "magnatul locurilor de parcare", Tong vorbeste cu exuberanta despre "nepretuita" sa proprietate.

"Cred ca este cel mai bun loc de parcare pe care l-am ocupat vreodata. Poti ajunge direct la birou, la lift. in numai 20 de pasi. 20 de pasi!", exclama executivul.

Gale Well Group detine sute de spatii rezidentiale si comerciale in Hong Kong, iar Tong are doua locuri de parcare, pe care se lauda ca ar putea incasa 1,3 milioane de dolari.

"Aici nu ne deranjeaza sa platim mai mult. Dar nu ma grabesc sa vand", spune el.

 

Potrivit celui mai recent sondaj privind preturile locurilor de parcare efectuat de Colliers International, Hong Kong are cele mai scumpe chirii din regiunea Asia-Pacific.

Pretul mediu al unui loc de parcare in Hong Kong a fost anul trecut de 744,72 dolari pe luna, urmat la mai putin de un dolar diferenta de Tokyo.

Principalul motiv al preturilor uriase de pe piata imobiliara din Hong Kong este reglementarea dura impusa de guvern in acest sector.

Multi analisti considera ca piata imobiliara rezidentiala din Hong Kong este un balon pe cale de a se sparge. Pentru a-l desumfla incet, fara riscuri, guvernul a introdus incepand din noiembrie 2010 o serie de reglementari stricte, care ingreuneaza achizitiile sau vanzarile rapide in scopul speculei.

Reglementarile au avut rezultate, numarul tranzactiilor cu locuinte scazand cu 31% in ultimele 23 de luni. Efectul secundar este insa tranzitia investitorilor catre spatii comerciale, inclusiv locurile de parcare, care nu sunt inca strict controlate de stat.

Astfel, numarul tranzactiilor cu locuri de parcare a crescut cu 25% in aeeasi perioada, in timp ce volumul pietei proprietatilor industriale si comerciale a avansat cu 16%.

In primele 11 luni ale acestui an, suma tranzactiilor pe piata spatiilor de parcare din Hong Kong a fost de de 751 milioane de dolari, fata de 525 milioane de dolari in intreg anul 2010.

MEDIAFAX
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO