În Marea Britanie a început un studiu clinic a unui nou tratament care ar putea preveni dezvoltarea de forme severe de COVID-19

În Marea Britanie a început un studiu clinic a unui nou tratament care ar putea preveni dezvoltarea de forme severe de COVID-19
Citeste mai mult despre: coronavirus, Marea Britanie, tratament,
Data publicarii: 15 Ianuarie 2021
Data actualizare: 15 Ianuarie 2021
Ca parte a unui studiu global de fază III, compania Synairgen, cu sediul în Southampton, Marea Britanie, a tratat primul pacient din Marea Britanie cu SNG001, o formulare inhalatorie de interferon beta-1a, o proteină naturală despre care se crede că pornește răspunsurile antivirale ale organismului.
Procesul - numit SG018 - se desfășoară în aproximativ 20 de țări și va încerca să înscrie un total de 610 pacienți COVID-19 care necesită oxigen suplimentar.
 
Avem nevoie de tratamente, precum și de vaccinuri pentru a combate virusurile extrem de patogene, cum ar fi SARS-CoV-2. Dezvoltarea tratamentelor de acest gen va rămâne necesară în cazurile în care vaccinurile nu sunt eficiente, pentru cei care nu se vaccinează și în cazul în care virusul mutează până la punctul în care vaccinurile devin mai puțin eficiente ”, a declarat Richard Marsden, directorul executiv al Synairgen.
  

„Credem că acest proces reprezintă o oportunitate pentru o descoperire științifică semnificativă în Marea Britanie și, dacă li se va oferi sprijinul potrivit, medicamentul nostru ar putea ajuta rapid la criza globală”, a adăugat el.
 
Compania specializată în descoperirea medicamentelor din Marea Britanie desfășoară, de asemenea, un proces de fază II în curs de desfășurare a SNG001 la pacienții cu risc COVID-19 ne-spitalizați.
 
Synairgen a anunțat anterior rezultate preliminare pentru SNG001 la pacienții spitalizați cu COVID-19 în iulie 2020.
 
Riscul de a dezvolta o boală severă (care necesită ventilație sau poate duce la deces) în timpul perioadei de tratament (ziua 1 până la ziua 16) în acest studiu a fost redus semnificativ cu 79% la pacienții cărora li s-a administrat SNG001 comparativ cu pacienții cărora li s-a administrat placebo.
 
Datele au arătat, de asemenea, că pacienții care au primit SNG001 au fost de peste două ori mai capabili să se refacă pe parcursul perioadei de tratament comparativ cu cei care au primit placebo, în timp ce măsura respirației a fost „semnificativ redusă” la pacienții care au primit medicamentul comparativ cu cei din sfera de control.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI URMĂRI UN INTERVIU CU ANDREI BACIU, VICEPREȘEDINTELE COMITETULUI DE VACCINARE:

FOTO: SHUTTERSTOCK
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!