În România cazurile de COVID-19 cresc îngrijorător, dar există și vești bune la nivel mondial, care dau speranță

În România cazurile de COVID-19 cresc îngrijorător, dar există și vești bune la nivel mondial, care dau speranță
Citeste mai mult despre: coronavirus, teste, Vesti,
Data: 10 Iulie 2020
În data de 10 iulie 2020 s-au raportat 592 de cazuri noi de înbolnăviri cu noul coronavirus, ceea ce plasează România într-o situație critică, în condițiile în care în țările europene unde până acum numărul cazurlor era mare, testele arată o scădere semnificativă a îmbolnăvirilor.

Așadar, în România starea de alertă este în continuare justificată, la fel și măsurile de precauție. Cu toate acestea, veștile bune în legătură cu noul coronavirus dau speranță și ne pot ajuta să privim cu mai multă încredere în viitor.

1. Potrivit Cronica.ro, unitatea de terapie intensivă a spitalului din Bergamo, nordul Italiei, nu mai înregistrat  niciun pacient internat cu Covid-19. Bergamo a fost unul dintre cele mai afectate orașe de COVID-19, dar în momentul de față numărul cazurilor a scăcut foarte mult în Italia, iar Peninsula a înregistrat joi, 9 iulie, 229 de cazuri noi.

2. Potrivit CNBC, Regeneron Pharmaceuticals a anunțat că a început ultima fază a testelor clinice pentru medicamentele  pe bază de anticorpi folosite în tratarea și prevenirea Covid-19. 

3. Potrvit Cronica.ro, numărul deceselor cauzate de Covid-19 în țările din Uniunea Europeană, media pe 3 zile, a scăzut de la aproape 3500/zi, vârful din aprilie, la puțin peste 100.

4. Pe Twitter se arată că, din cele 65.000 de teste efectuate ieri în NY doar 0,89% au fost pozitive la Covid-19. 

5. Potrivit New York Times, citat de cronica.ro, autoritățile americane au autorizat, în regim de urgență, un sistem de testare antigen pentru Covid-19 ce poate oferi rezultatele în 15 minute. 

În condițiile în care România se află în continuare în stare de alertă, purtarea măștii de protecție în spațiile închise este obligatorie. Se recomandă în continuare o igienă adecvată și distanțarea socială, în vederea scăderii numărului de îmbolnăviri. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA EXCLUSIV SHARE ÎN BUCATE:

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
vești bune corona
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO